Valerian Vreme poate fi urmarit penal in dosarul Microsoft, a decis Camera Deputatilor

Camera Deputatilor, a incuviintat, luni, urmarirea penala a fostului ministru al Comunicatiilor si actual deputat, Valerian Vreme, acuzat de abuz in serviciu in dosarul Microsoft, cu 153 de voturi “pentru” si 110 voturi “impotriva”. 

Votul a fost secret, cu bile. In sala au fost prezenti 265 de deputati din 404.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, la inceputul sedintei, ca este indeplinit cvorumul, fiind prezenti 236 de deputati. 167 de parlamentari sunt absenti de la sedinta, iar 19 deputati participa la alte activitati.

Comisia juridica a decis anterior sa dea un aviz favorabil inceperii urmaririi penale.

Citeste si: Comisia Juridica a Senatului amana decizia in cazurile ECATERINA ANDRONESCU si SERBAN MIHAILESCU

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca fiecare deputat PSD va decide cum voteaza in cazul cererii de incepere a urmaririi parlamentare a deputatului Valerian Vreme, nefiind o hotarâre la nivelul PSD si a aratat ca el va vota “pentru”.

Intrebat daca s-a luat o decizie la PSD privind modul in care se va vota la cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme, Zgonea a precizat: „Nu, ca intotdeauna fiecare parlamentar va decide cum voteaza. Niciodata nu am spus, dar, dupa cum ati observat, de fiecare data, colegii care au fost prezenti au votat pentru ridicarea imunitatii”.

De asemenea, liderul grupului parlamentar al PDL Tinel Gheorghe a mentionat ca deputatii democrat-liberali vor vota in favoarea cererii de incepere a urmaririi penale.

Citeste si: DOSARUL MICROSOFT: AVIZELE pentru inceperea urmaririi penale a cinci fosti ministri au AJUNS la DNA