VALERIU STOICA: Daca fuziunea PNL-PDL e dusa la capat, vom avea un PARTID PUTERNIC

Fostul presedinte al PNL VALERIU STOICA a declarat, miercuri, ca “se bucura” ca PNL si PDL au luat decizia de a fuziona si ca, daca acest proces de fuziune va fi dus pana la capat, in Romania va exista un FOARTE PUTERNIC PARTID DE DREAPTA, iar in caz contrar stanga va dezbina dreapta.

“Ma bucur ca PNL si PDL a luat decizia de a fuziona. Este un proiect politic pe care il sustin de multa vreme, am avut sentimentul ca vorbesc in pustiu. Iata ca, atunci cand nu ma mai asteptam, cele doua partide au luat decizia sa fuzioneze”, a precizat VALERIU STOICA, la o dezbatere a Institutului de Studii Populare.

El a precizat si motivele pentru care a pledat mereu pentru fuziunea dintre cele doua partide si nu doar pentru o alianta, mentionand victoriile dreptei in alegeri in ultimii 25 de ani urmate de esecul la guvernare.

Citeste si: PNL si PDL au depus la Tribunalul Bucuresti actele de fuziune

Stoica a aratat ca in 1996 CDR a avut parte de “o victorie spectaculoasa urmata de un dezastru” la guvernare, iar in 2004 s-a inregistrat o victorie a Aliantei DA, care la scurt timp s-a dezbinat, cu consecinte asupra guvernarii.

“In momentul de fata, daca acest proces de fuziune va fi dus intr-adevar pana la capat, este explicabil de ce am anumite rezerve in ceea ce priveste succesul final al acestui proces institutional de fuziune, deci, daca acest proces de fuziune va fi dus pana la capat, asta inseamna ca vom avea in Romania dupa 25 de ani un FOARTE PUTERNIC PARTID DE DREAPTA. Timp de 25 de ani am avut un dezechilibru intre stanga si dreapta, stanga a avut un partid puternic, niciodata PSD nu a scazut in sondajele electorale sub pragul de 20-25 la suta”, a precizat Stoica.

El a aratat ca, daca acest proces de fuziune “se va tulbura”, atunci se va intra din nou “in jocul pe care il face stanga de 25 de ani”, si anume de a dezbina dreapta.

“Daca se tulbura acest proces institutional, daca el va esua, vom intra din nou in jocul pe care il va face stanga de 25 de ani, stanga dezbina dreapta si o face cu succes si nu o putem acuza pentru ca are aceasta strategie”, a adaugat VALERIU STOICA.

Citeste si: Sigla ACL cuprinde insemnele politice ale celor doua partide si simbolul stilizat al unei strangeri de maini

Stoica a mai afirmat ca actualul candidat la alegerile prezidentiale din partea Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu Tariceanu, reprezinta “o bresa in interiorul Dreptei”. “Tariceanu este o bresa in interiorul Dreptei si este evident ca nu intra in turul doi. El va obtine 8-9 la suta care se vor duce direct la PSD”, a spus VALERIU STOICA.

Totodata, Stoica a subliniat ca presedintele PNL si candidat al ACL, KLAUS IOHANNIS, trebuie sa fie sustinut si creditat de toti cei care nu vor un presedinte al Romaniei care sa provina din partea stanga a esicherului politic.

Sursa foto: youtube.com