VALERIU STRELET: Existenta Republicii Moldova ca stat este pusa in pericol

Premierul moldovean VALERIU STRELET a declarat joi, pe fondul protestelor antiguvernamentale din fata Guvernului, ca existenta Republicii Moldova ca stat este pusa astazi in pericol ca urmare a unor factori acumulati – mai mult ca oricand – in vara anului 2015, scrie ziare.com.

Acesta a mai precizat ca Guvernul sau va demisiona doar in cazul unui vot de neincredere din partea Parlamentului de la Chisinau.

STRELET a insistat ca problemele cu care se confrunta in prezent Republica Moldova si din cauza carora au iesit oamenii in strada, coruptia, saracia, lipsa de incredere in clasa politica, sunt consecintele unor procese acumulate pe parcursul mai multor ani.

In opinia premierului, demisia guvernului ar avea efecte exrem de negative. 

“Prea complicate si complexe sunt problemele iar urmarile (demisiei) ar fi extrem de grave”, a declarat STRELET, potrivit Radio Chisinau.

Zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova s-au adunat, in ultima saptamana, in piata din centrul oraşului. Principalele solicitari erau demisia actualei guvernari, finalizarea investigatiei si tragerea la raspundere a celor vinovati de “jaful secolului”. 

Sursa foto agerpres