R. MOLDOVA: Joi se voteaza echipa guvernamentala a noului premier VALERIU STRELET. UPDATE

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a avansat luni o noua propunere pentru functia de premier dupa ce candidatura ministrului in exercitiu al educatiei, MAIA SANDU, nu a fost agreata de partenerii de coalitie.

UPDATE 17.00 PARLAMENTUL REPUBICII MOLDOVA se va reuni joi in sesiune plenara pentru a supune la vot ECHIPA GUVERNAMENTALA a premierului desemnat Valeriu STRELET, informeaza agentia Unimedia.

UPDATE 8.45: Presedintele Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI, a semnat decretul oficial de numire a lui VALERIU STRELET in functia de premier al Republicii Moldova, informeaza Unimedia. “Consider ca el va indeplini datoria importanta in stat, mai ales in conditiile dificile in care ne aflam cu totii. Sper ca isi va forma o echipa buna”, a declarat NICOLAE TIMOFTI.

De asemenea, seful statului moldovean a precizat ca actualmente sunt mai multe probleme stringente care trebuie sa fie solutionate. ” Eu cred ca politicienii nostri au inteles multe lucruri si anume ca trebuie sa fim uniti ca sa iesim cu bine din aceste probleme cu care ne confruntam”, a conchis NIICOLAE TIMOFTI.

STIRE INITIALA

Noul candidat al PDLM este VALERIU STRLET (45 de ani), vicepresedinte al formatiunii si deputat in parlamentul Republicii Moldova. Un anunt in acest sens a fost facut de liderul PLDM, Vlad Filat, dupa cum transmite Unimedia.

CITESTE SI: Negocieri fara rezultat la CHISINAU in privinta candidaturii MAIEI SANDU la functia de prim-ministru

”MAIA SANDU a avut toata sustinerea PLDM, dar din pacate nu a fost agreata de catre partidele din cadrul Aliantei. Eu regret ca nu a atins acest consens. VALERIU STRELET va avea tot sprijinul necesar”, a declarat Vlad Filat, potrivit sursei citate.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA: A fost semnat acordul de constituire al noii ALIANTE PROEUROPENE

PLDM, formatiune careia ii revine functia de premier conform acordului de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana-3, a propus-o saptamana trecuta pe MAIA SANDU, dar negocierile cu Partidul Democrat si Partidul Liberal au intrat in impas dupa ce ea a inaintat o serie de conditii, intre care schimbarea conducerii Bancii Nationale, demiterea procurorului general, un plan de masuri anticriza.

Sursa foto facebook