VALERIU ZGONEA a fost numit in functia de presedinte al Comisiei de COD ELECTORAL

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, va fi si presedintele comisiei de Cod Electoral care incepe sa lucreze la elaborarea acestuia si la modificarea legilor electorale, dupa haosul inregistrat in diaspora la alegerile prezidentiale.

Zgonea a declarat, miercuri, ca aceasta comisie va lua decizii prin consens si a precizat ca a cerut secretarului general al Camerei Deputatilor ca in doua saptamani sa prezinte un raport cu privire la modul in care voteaza diaspora in cazul celorlalte state europene, precum si al SUA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA si-a turnat cenusa in cap: Regret ca nu au putut vota toti ROMANII din Diaspora 

“Am rugat liderii partidelor sa discute prioritizarea: legea alegerilor locale, legea alegerii deputatilor si senatorilor sau legea alegerii presedintelui”, a mai punctat Valeriu Zgonea. De asemenea, acesta a declarat ca el personal va sustine modificarea legii astfel incat numarul parlamentarilor sa fie redus la 300, in conformitate cu rezultatele referendumului din 2009.

CITESTE SI: UPDATE: PARCHETUL GENERAL a inceput URMARIREA PENALA in cazul votului din DIASPORA 

“Bineinteles, aceasta chestiune pe care am promis-o o sustin in continuare. Dar orice inteventie in acest moment, inainte de a discuta cu membrii comisiei, genereaza o stare nelucrativa”, a completat acesta. Valeriu Zgonea a sustinut ca la dezbaterile privind elaborarea codului electoral si modificarea legilor electorale sunt asteptati sa participe si reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente, Ministerului de Interne, INS, precum si alti specialisti in domeniu.

Sursa foto: adevarul.ro