Valeriu Zgonea, acuzat de plagiat de un membru al Uniunii Scriitorilor din Romania

Acuzatii de plagiat in Camera Deputatilor. Laurian Stanchescu, membru in cadrul Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) si presedintele Fundatiei “Ideea Contemporana” il acuza pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, de furt intelectual. Stanchescu sustine ca Zgonea ii mentioneaza numele in comunicatele de presa referitoare la un proiect de lege.

“Pe 23 februarie, ora 10:00, am fost invitat in Parlament, la Cabinetul domnului deputat Bogdan Ciuca, pentru a scrie Expunerea de motive privind proiectul meu, “Ziua Nationala Brancusi,” astfel ca 19 februarie, ziua de nastere a lui Constantin Brancusi, sa fie celebrata oficial in Romania, tara de nastere a artistului. Am dictat pe loc textul Expunerii de motive domnului Marius Epure, consilier parlamentar la Cabinetul domnului deputat Bogdan Ciuca, urmand sa inceapa procedura legislativa in Parlament pe ideea si proiectul meu. Am fost insotit de domnul Lucian Curelariu, fotoreporter la ziarul “Puterea”.

Mentionez ca aceasta idee si proiect imi apartin in totalitate, facand subiectul unor aparitii in presa nationala si locala inca din 19 ianuarie 2015. Consider ca nementionare numelui meu in Comunicatele de Presa date de Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, este un furt intelectual, denota absenta unor precepte morale si cer recunoasterea paternitatii acestei idei nationale”, spune Laurian Stanchescu.