Valeriu Zgonea, fin degustator: Un pahar de vin sec e medicament

Valeriu Zgonea a degustat astazi mai multe vinuri! S-a intamplat la Palatul Parlamentului, unde a a avut loc o expozitie de vinuri din  Republica Moldova.

“Fiind oltean, imi place vinul sec (…) Vinul rosu trebuie sa-l bei sec, vinul alb sau roze este foarte bun pentru vara si merita sa-l bei, e medicament, dar acum sa nu exageram, sa-l bei cu sticla”, a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea s-a perindat pe la fiecare stand cu vinuri moldovenesti si le-a cerut producatorilor detalii despre sortimentele expuse. “Pe cate hectare aveti cultivat? Pe 350 de hectare? Dar nu mai e afacere de familie, e afacere de oameni bogati. La noi numai presedintele are 350 de hectare”, a glumit politicianul cu unul dintre producatorii de vinuri aflat la expozitie.

“Fiind toamna, apropiindu-se sarbatorile si intrand in post, pot si ei (n.r.-parlamentarii) sa bea un vin moldovenesc. Face bine la organism, de fapt e si recomandat un pahar de vin pe zi. Nu e bine sa bei mai mult de un pahar de vin, dar un pahar de vin rosu seara face dilatatie, cum spune doctorul, e ca un medicament”, a completat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Depuatatilor  a inaugurat, joi dimineata, expozitia de vinuri din Republica Moldova organizata la Palatul Parlamentului, sustinand ca doreste astfel sa isi onoreze o promisiune mai veche. El a precizat ca acesta este un semnal ca statul roman sustine economia Republicii Moldova. Publicul poate degusta vinurile de la expozitie pana pe 17 noiembrie.

Sursa foto: libertatea.ro