VALERIU ZGONEA: Ii solicit public lui KLAUS IOHANNIS sa se dezica de TRAIAN BASESCU si de regimul sau

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul VALERIU ZGONEA, ii solicita presedintelui PNL, KLAUS IOHANNIS, sa se DEZICA de presedintele TRAIAN BASESCU si de regimul condus de catre acesta.

“Ii solicit public lui KLAUS IOHANNIS sa se dezica de TRAIAN BASESCU si de regimul sau, un regim care a facut mult rau Romaniei. Pentru binele Romaniei, toti candidatii la prezidentiale ar trebui sa faca un pact prin care sa se angajeze in fata romanilor ca, dupa alegeri, nimeni nu il va reactiva pe Basescu, nimeni nu-l va numi premier”, spune Zgonea, potrivit unui comunicat de presa.

Totodata, social-democratul afirma ca liderul PNL are posibilitatea “sa recunoasca deschis” faptul ca, din 2008 si pana in prezent, a avut mai multe intalniri cu seful statului.

Citeste si: MIRCEA GEOANA: KLAUS IOHANNIS, un candidat cu SANSE sa intre in TURUL DOI al alegerilor prezidentiale

“Nu il acuz de minciuna pe KLAUS IOHANNIS, deoarece are ocazia sa revina asupra declaratiei facute zilele acestea. Dl. Iohannis are ocazia sa retracteze si sa recunoasca faptul ca, din 2008 si pana in prezent, s-a mai vazut cu diverse ocazii cu TRAIAN BASESCU. Daca nu o s-o faca, daca nu restabileste adevarul, atunci candidatul KLAUS IOHANNIS poate fi considerat un mincinos. Nu poti sa nu-ti amintesti un eveniment de o asa importanta, precum canonizarea lui Andrei Saguna sau momentul in care ai fost decorat, in 2011, chiar de TRAIAN BASESCU. Dl. Iohannis ascunde, de fapt, proiectul politic pe care il are cu TRAIAN BASESCU. Iar dl. Iohannis trebuie sa stie ca, in politica mare, din care vrea domnia sa sa faca parte, minciuna are picioare scurte, asa ca are ocazia sa retracteze ce a spus”, spune presedintele Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

VALERIU ZGONEA subliniaza faptul ca fostul presedinte al PNL, CRIN ANTONESCU, “a fost indepartat din fruntea PNL pentru ca nu putea fi partener cu Basescu”.

Citeste si: PNL cere Presedintiei Romaniei sa clarifice acuzatiile lui Ponta privind intalnirea Iohannis-Basescu

“KLAUS IOHANNIS a fost adus in fruntea PNL de Basescu, pentru ca s-a dovedit un partener de dialog mult mai bun, inclusiv, iata, in cadrul unor intalniri de taina la Vila Lac 3. Traiectoria PNL din ultimele luni trebuie inteleasa din aceasta perspectiva: mai intai CRIN ANTONESCU a fost pacalit de oamenii lui Basescu sa rupa USL. Cum TRAIAN BASESCU nu se putea infrati cu CRIN ANTONESCU peste noapte, iar alegerile se apropiau, a fost adus Iohannis, cel care inca din 2010 avea, conform propriilor declaratii, proiecte politice comune cu Traian Basescu”, conchide liderul PSD.

Sursa foto: sursazilei.ro