VALERIU ZGONEA: In ultimii 25 de ani, DEMOCRATIA noastra a atins un nivel de MATURITATE

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a declarat joi ca in ultimii 25 de ani DEMOCRATIA ROMANEASCA a atins un nivel de MATURITATE, iar astazi tara noastra este un model in regiune pentru protectia minoritatilor nationale, pentru respectarea drepturilor omului, pentru COMBATEREA CORUPTIEI.

“ROMANIA a fost si este pentru cooperarea inter-regionala, pentru o contributie importanta in consolidarea climatului de securitate si stabilitate pe continentul european si in zona Marii Negre. In ultimii 25 de ani, democratia noastra a atins un nivel de maturitate, sistemul judiciar, statul de drept sunt respectate in Romania. Astazi suntem un model in regiune pentru protectia minoritatilor nationale, pentru drepturile omului, pentru combaterea coruptiei, pentru consolidarea statului de drept si a institutiilor, pentru a construi romanilor si vecinilor o zona in care sa poata trai in securitate si in prosperitate”, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului, in deschiderea celei de-a 46-a Adunari Generale a Cooperarii Economice a Marii Negre, organizate cu ocazia incheierii presedintiei romane a APCEMN.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: SUSTIN PREVENTIA CA PRIORITATE ZERO A POLITICILOR DE SANATATE

VALERIU ZGONEA a adaugat ca ROMANIA crede cu tarie ca in actualul context global si regional singura cale pentru progres o reprezinta intensificarea cooperarii.

“Un vechi proverb romanesc spune ca un copac singur intotdeauna este doborat de un vant puternic, indiferent cat de falnic este, dar o padure de copaci mici, care raman uniti, nu pot fi doborati nici de cea mai violenta furtuna. Din aceasta perspectiva, va rog sa contati pe sprijinul Romaniei pentru aceasta abordare. Doar impreuna putem sa ne asiguram un climat de securitate si prosperitate pentru cetatenii nostri. Vom continua sa sprijinim interesele regiunii noastre atat in calitate de membru al Uniunii Europene, cat si in dialogul bilateral cu partenerii nostri. Suntem gata sa ne sprijinim toti partenerii si prietenii in eforturile lor de a atinge standardele cerute de actuala situatie europeana, de UE, de structurile din care facem parte”, a aratat VALERIU ZGONEA.

VALERIU ZGONEA a subliniat ca parlamentele trebuie sa joace rolul cuvenit in dialogul institutional la nivel international, iar multe acorduri incheiate la nivel international si semnate la nivel guvernamental au un impact asupra vietii cetatenilor, care au dreptul de a fi informati si de a avea un cuvant de spus cu privire la aceste decizii prin intermediul reprezentantilor legal alesi.

Sursa foto: jurnalul