VALERIU ZGONEA indeamna tarile membre UE sa sustina integrarea REPUBLICII MOLDOVA

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a declarat miercuri, cu ocazia intrevederii cu ministrul Apararii din REPUBLICA MOLDOVA, VIOREL CIBOTARU, ca se impune cu prioritate o actiune concreta si solidara a tuturor tarilor membre ale Uniunii Europene (UE) pentru sustinerea parcursului european al REPUBLICII MOLDOVA.

“In cadrul actiunilor de diplomatie parlamentara intreprinse in ultima perioada atat in tari cu traditie in Uniunea Europeana, precum Malta, dar si in state recent acceptate in marea familie europeana, cum este Croatia, precum si cu ocazia unor intalniri oficiale cu presedintii de parlamente din tarile membre am sustinut de fiecare data necesitatea conjugarii eforturilor la nivel european pentru o integrare cat mai rapida a Republicii Moldova. UE nu isi permite sa se confrunte la granita sa de rasarit cu instabilitate si insecuritate”, a spus VALERIU ZGONEA, potrivit unui comunicat remis miercuri presei.

CITESTE SI: VICTOR PONTA se intalneste, joi la Chisinau, cu premierul Republicii Moldova 

Potrivit sursei citate, agenda discutiilor s-a axat pe teme de interes comun si a vizat perspectivele de dezvoltare ale parteneriatului strategic dintre cele doua tari, in vederea integrarii europene si euro-atlantice a REPUBLICII MOLDOVA.

Presedintele Camerei Deputatilor a reiterat ca Romania sustine activ obiectivul strategic al REPUBLICII MOLDOVA de aderare la Uniunea Europeana (UE), precum si demersurile pentru atingerea standardelor euro-atlantice de interoperabilitate a fortelor armate.

“Apreciem eforturile depuse de REPUBLICA MOLDOVA pentru participarea activa la asigurarea securitatii internationale, in plan global si regional, si sustinem angajamentul partii moldovene pentru demararea unui amplu proiect de reforma al Armatei Nationale a Republicii Moldova”, a declarat Valeriu Zgonea, care a adaugat ca o armata moderna, flexibila si adaptata celor mai exigente cerinte de securitate ar contribui la asigurarea unui climat de stabilitate la granita de est a Uniunii Europene (UE).

CITESTE SI: ZGONEA: Romania si Croatia pot sustine parcursul european al statelor din Balcani si al Republicii Moldova 

VALERIU ZGONEA a reafirmat disponibilitatea acordarii unui sprijin concret in materia alinierii legislatiei REPUBLICII MOLDOVA la standardele europene, prin valorificarea viitorului Memorandum de intelegere dintre cele doua Parlamente discutat cu ocazia recentei vizite efectuate la Bucuresti, in luna martie, de presedintele Parlamentului REPUBLICII MOLDOVA, Andrian Candu.

Intrevederea cu presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a avut loc in cadrul vizitei oficiale pe care ministrul Apararii din Republica Moldova, Viorel Cibotaru, o efectueaza la Bucuresti. Pe agenda ministrului Cibotaru au mai figurat vizite la Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Nationala de Aparare ‘Carol I’ si Academia Tehnica Militara.

Sursa foto: jurnalul.ro