Valeriu Zgonea: Legea Minelor poate fi promovata, din nou, de Guvern sau prin Parlament

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca Legea minelor, care a fost respinsa marti in plenul Camerei, va putea fi reluata fie prin procedura parlamentara, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanta de urgenta.

Zgonea a declarat ca proiectul Legii minelor este inchis pentru odata cu respingerea sa, dar ca exista variante pentru reluarea acestuia.

“Acest proiect s-a inchis, exista doua variante, fie un proiect de lege initiat de catre parlamentari, fie un proiect de lege initiat de catre Guvernul Romaniei, fie o ordonanta pe care sa o trecem dupa aceea. Nu avem alte solutii, acestea sunt solutiile constitutionale”, a declarat Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca problema legata de mobilizarea parlamentarilor USL este un subiect care poate fi discutat la nivelul grupurilor.

“Din pacate, in plen votul a fost altfel (decat cel convenit politic, n.r.), splitat. Dar e o chestiune care se mai intampla, din punctul meu de vedere aceste lucruri se pot rezolva, nu este o mare problema”, a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

Legea minelor nu a intrunit nici la Camera Deputatilor numarul de voturi necesar pentru a fi adoptata, dupa ce a fost respinsa din acelasi motiv la Senat.

La votul de marti din plenul Camerei, Legea minelor a intrunit 160 de voturi “pentru”, 105 voturi “impotriva” si 22 de abtineri.

Sursa foto: gov.ro