VALERIU ZGONEA participa la SAPTAMANA PARLAMENTARA EUROPEANA

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, insotit de o delegatie parlamentara, participa marti si miercuri, la Bruxelles, la SAPTAMANA PARLAMENTARA EUROPEANA. Evenimentul este organizat de Parlamentul European (PE) si de Parlamentul Republicii Letonia.

Potrivit unui comunicat remis marti presei de CAMERA DEPUTATILOR, acest eveniment se desfasoara in contextul dimensiunii parlamentare a presedintiei letone a Consiliului Uniunii Europene (UE).

CITESTE SI: Ce spun deputatii despre “Ora premierului”: Ponta e premier din mai 2012, pana acum nu a avut o asemenea initiativa

“In cadrul SAPTAMANII PARLAMENTARE EUROPENE 2015 vor avea loc doua evenimente: Semestrele Europene 2014 si 2015, respectiv Conferinta interparlamentara organizata sub articolul 13 al Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.

PARLAMENTARII ROMANI vor participa la dezbateri ce au ca teme: cadrul privind guvernanta economica europeana: evaluare si perspective, revizuirea Strategiei UE 2020 si prioritatile pentru semestrul european 2015, un “new deal” european: stimularea investitiilor publice si private pentru cresterea economica si locuri de munca in Europa”, se arata in comunicat.

CITESTE SI: VALERIU ZGONEA isi indeamna colegii din PARLAMENT sa devina mai responsabili 

Din DELEGATIA PARLAMENTARA ROMANA fac parte deputatii PSD FLORIN IORDACHE si CLAUDIU MANDA.

Sursa foto: adevarul.ro