ATAC DUR AL LUI ZGONEA, IN PRESA INTERNATIONALA, la adresa lui PONTA si DRAGNEA. Reactia ROVANEI PLUMB. UPDATE

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a afirmat ca PSD are nevoie de REFORMA in contextul anchetarii lui VICTOR PONTA si condamnarii lui LIVIU DRAGNEA, intr-un interviu acordat Associated Press.

UPDATE 19:50: ROVANA PLUMB, sef interimar al PSD, a declarat, joi, cu privire la atacul lui VALERIU ZGONEA la conducerea PSD, ca sunt presiuni in interiorul partidului si ca acestea sunt facute de opozitie.

“Desigur ca asupra PSD-ul au existat presiuni si nu cred ca nu trebuie sa spunem aceste lucruri. Este vorba de presiunea pe care o face opozitia de a parasi guvernarea, dar acest lucru nu se va intampla. Guvernul va merge mai departe, cu VICTOR PONTA ca premier”, a spus ROVANA PLUMB.

Legat de organizarea unui Congres, ROVANA PLUMB a spus ca “data (unui Congres) va fi stabilita de Comitetul Executiv”.

“Trebuie sa avem grija sa nu ne creem mai multe crize decat este cazul si sa gasim solutii sa mergem mai departe”, a mai precizat aceasta.

Stire initiala

”Ne aflam intr-o SITUATIE DE CRIZA… cu liderul inculpat si cu adjunctul condamnat pentru coruptie”, a declarat Valeriu Zgonea, unul dintre cei mai vechi membri ai PSD.

”In Romania sistemul aduce aminte de mentalitatea COMUNISTOIDA care ne afecteaza credibilitatea. Ne trebuie o SCHIMBARE DE MENTALITATE. Acesta este mesajul pe care ni-l transmit generatiile tinere. Din pacate, partidele de opozitie sunt SI MAI PUTIN REFORMATE”, a declarat Zgonea intr-o interventie pentru Associated Press.

Sursa citata noteaza si faptul ca presedintele Camerei Deputatilor considera ca partidul aflat la putere are nevoie de ”REFORME PROFUNDE” si are nevoie in cel mai scurt timp sa desfasoare un congres pentru un nou presedinte.

Reamintim ca VALERIU ZGONEA a fost unul dintre sustinatorii ROVANEI PLUMB dupa ce aceasta a fost numita ieri la sedinta BPN al PSD ca PRESEDINTE INTERIMAR al partidului aflat la putere. Plumb a ajuns la conducerea partidului dupa ce premierul VICTOR PONTA a demisionat din aceasta functie pentru ca este anchetat in DOSARUL SOVA, pentru spalare de bani, fals in insemnatura si evaziune fiscala. 

De asemenea, coordonatorul politic PSD LIVIU DRAGNEA este condamnat la un an cu suspendare in DOSARUL REFERENDUMULUI.