Valeriu Zgonea: Poate Guvernul Boc a vrut sa creeze un “scut” pentru corupti

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor a remis presei un comunicat in care afirma ca presedintele Traian Basescu este responsabil pentru promulgarea in 2009, respectiv 2010, a Codurilor penal si de procedura penala “cu tot cu erori”, acestea fiind o consecinta, “poate”, a intentiei PDL de crea un “scut pentru corupti”.

“Codul Penal a fost adoptat in 2009, prin asumarea raspunderii, de catre Guvernul condus de Emil Boc, dupa care a fost promulgat de presedintele Traian Basescu. Acesta a acceptat si Codul de procedura penala in forma adoptata de Camera Deputatilor de la acea data, unde PDL avea majoritate. Este evident ca cele doua coduri sunt opera presedintelui si a PDL, iar daca acestea contin erori inseamna ca poate ei au dorit sa creeze un scut pentru corupti”, a declarat Zgonea intr-un comunicat de presa.

Citeste foto: Catalin Predoiu solicita amanarea intrarii in vigoare ale celor doua coduri

Valeriu Zgonea  arata ca daca doreste sa se implice public in discutiile despre cele doua coduri, desi acestea privesc mai degraba Ministerul Justitiei si institutiile din Justitie, Traian Basescu este obligat sa-si asume direct faptul ca le-a promulgat cu tot cu erori.

“Scuza sa despre o greseala a consilierilor este inacceptabila, in conditiile in care responsabilitatile presedintelui sunt trecute clar in Constitutie. Pe documente apare semnatura presedintelui, nu a consilierilor sai”, conchide Valeriu Zgonea.

Sursa foto: realitatea.net