VALERIU ZGONEA: Proiectul privind REDUCEREA CAS va fi dezbatut luni de Camera Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a declarat miercuri ca proiectul pentru REDUCEREA CAS cu cinci puncte procentuale la angajator va fi dezbatut luni in sesiunea ordinara a Camerei, motivand ca nu a convocat plenul saptamana aceasta din motive financiare.

“Daca eu primeam astazi proiectul de lege si convocam Biroul Permanent, trebuia sa dau cel putin 24 de ore pentru amendamente Opozitiei. Intotdeauna Opozitia cand a fost la guvernare, colegii de la ACL au dat minim 24 de ore pentru depunerea amendamentelor si pentru avizele de la comisiile de specialitate. Comisia de fond incepea dezbaterea maine. Ea putea sa tina o zi, putea sa tina doua zile. Eu nu am aceasta putere. Eu pot sa distribui impreuna cu Biroul Permanent comisiei si sa-i dau un termen de 24 de ore sau de 48 de ore. Asta inseamna sa convoc joi Parlamentul, adica maine. Daca maine nu aveam cvorum, amanam pentru vineri, daca vineri nu aveam cvorum, chemam luni si atunci am zis pentru patru zile resursele financiare pe care le cheltuim din Camera Deputatilor, plus ca nu stim care sunt grupurile care vin — am vazut ca la Senat ACL a chiulit — si atunci am luat o decizie care mie mi se pare corecta: dezbatem luni in sesiunea ordinara, pentru ca daca se intalneau la inceputul lunii august, eu convocam intr-o saptamana automat Biroul Permanent”, a afirmat Zgonea, citat de Agerpres.

Citeste si: Senatul a adoptat legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale – UPDATE

El a sustinut ca la dezbaterea privind REDUCEREA CAS nu a existat consens intre liderii grupurilor parlamentare, subliniind ca el nu-si poate permite sa fie platit din bani publici transportul parlamentarilor si sa se constate ca nu exista cvorum.

Citeste si: VICTOR PONTA: Presedintele va avea legea privind REDUCEREA CAS revotata pana pe 10-15 septembrie cel tarziu

“Atributul de convocare apartine comitetului liderilor grupurilor care cere Biroului Permanent convocarea plenului Camerei Deputatilor. Din punctul meu de vedere, eu il convocam si ieri, dar marti mi-a fost trimis acest proiect. Calculul simplu pe regulamentul Camerei Deputatilor arata ca cel putin doua zile trebuia sa pun la dispozitia grupurilor si la comisie pentru a face raportul. Asta insemna ca cel mai devreme joi dupa-amiaza sau vineri convocam. Pentru o zi am considerat ca este oportun sa ne vedem pe 1 septembrie. Nu cred ca este o suparare”, a aratat presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea a mai afirmat ca de mai multe ori Opozitia a convocat conducerea Parlamentului si nu s-a prezentat la sedinta, astfel incat nu mai are incredere in acesti parlamentari.

“La 1 septembrie (n.r. — proiectul) va fi pus pe ordinea de zi. Voi cere ca pana miercuri sa fie dezbatut si votat de plenul Camerei Deputatilor”, a adaugat el.