VALERIU ZGONEA s-a intalnit cu presedintele Parlamentului libanez, NABIH BERRI

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a afirmat marti, dupa intrevederea cu presedintele Parlamentului libanez, NABIH BERRI, ca se doreste ca ROMANIA sa fie poarta de intrare a PRODUSELOR LIBANEZE catre Uniunea Europeana (UE).

“Libanul se afla pe primul loc in topul investitorilor arabi in ROMANIA. Noi dorim ca LIBANUL sa fie poarta Romaniei de export al produselor noastre catre Orientul Mijlociu, iar Romania sa fie poarta de intrare a produselor libaneze catre UE”, a declarat VALERIU ZGONEA, la Palatul Parlamentului. VALERIU ZGONEA a salutat propunerea oficialului libanez de a semna un memorandum de intelegere la nivel parlamentar, avand ca scop intarirea relatiilor dintre LIBAN si ROMANIA.

CITESTE SI: PRESEDINTELE KNESSET-ULUI ISRAELIAN VA SUSTINE O ALOCUTIUNE IN PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR

La randul sau, NABIH BERRI a amintit ca relatiile comerciale dintre cele doua tari dateaza de un secol, cele diplomatice de 50 de ani, iar cele parlamentare de peste 20 de ani. “Aceste punti de legatura trebuie fructificate. Ma gandesc la organizarea unui Forum economic romano-arabo-african pentru a gasi noi oportunitati de afaceri si investitii, pornind de la aceste realitati existente”, a spus NABIH BERRI.

NABIIH BERRI a pledat pentru intarirea si incurajarea investitorilor libanezi prin oferirea de facilitati, printre care si vize. Oficialul libanez i-a invitat pe premierul VICTOR PONTA si pe presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, sa efectueze o vizita oficiala in LIBAN si si-a exprimat speranta ca aceasta sa se materializeze in primavara anului viitor.

Sursa foto: realitatea