VALERIU ZGONEA: Sunt de acord cu solicitarea ACL de a dezbate IN REGIM DE URGENTA formarea CA al SRR si Cartea alba a Apararii

Presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a declarat, miercuri, ca va da curs solicitarii ACL de a dezbate IN REGIM DE URGENTA formarea unui nou Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, precum si Cartea alba a Apararii, mentionand ca este de acord cu dezbaterea.

“Astazi (miercuri, n.r.) am primit o noua sesizare pentru Biroul permanent reunit din partea ACL la care voi da curs. Sunt si eu de acord sa dezbatem IN REGIM DE URGENTA formarea unui nou Consiliu de Administratie la Radiodifuziune si sa dezbatem Cartea alba a Apararii. Sunt «pentru»”, a spus Zgonea.

Citeste si: VALERIU ZGONEA: Proiectul privind REDUCEREA CAS va fi dezbatut luni de Camera Deputatilor

El a aratat ca si prim-ministrul VICTOR PONTA i-a confirmat ca atat el, cat si Guvernul sunt in favoarea luarii unei astfel de decizii.

“O sa discut astazi cu domnul Tariceanu, astfel incat vom lua decizia sa convocam daca nu vineri, banuiesc ca luni vom convoca Biroul permanent reunit”, a spus Zgonea, citat de Mediafax.

Citeste si: VICTOR PONTA: Presedintele va avea legea privind REDUCEREA CAS revotata pana pe 10-15 septembrie cel tarziu

Liderii grupurilor parlamentare ale PDL si PNL au depus, mirecuri, o solicitare de convocare de urgenta a Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, pentru adoptarea Raportului privind Carta Alba a Apararii 2013 si a unei hotarari a Parlamentului privind desemnarea CA al SRR.

“Liderii grupurilor parlamentare ale PNL si ale PDLdin Camera Deputatilor si Senat au depus astazi, 27 august, o solicitare pentru convocarea de urgenta, in cadrul noii sesiuni parlamentare, a unei sedinte a Birourilor Permanente Reunite avand pe ordinea de zi doua subiecte importante. Adresa depusa de catre liderii PNL si PDL solicita, in primul rand, dezbaterea si adoptarea Raportului privind Carta Alba a Apararii 2013 – document adoptat deja de Comisiile reunite de aparare, ordine publica si siguranta nationala inca din 13 noiembrie 2013. Avand in vedere contextul politico-militar tensionat din imediata apropiere a frontierelor tarii noastre, Alianta Crestin-Liberala considera ca este mai mult decat justificata o atitudine responsabila din partea majoritatii parlamentare pe acest subiect”, se arata intr-un comunicat remis miercuri presei.

Sursa foto: sursazilei.ro