Valoarea de Ethereum furată prin escrocherii în 2018 s-a dublat față de anul trecut

Valoarea de Ethereum (ETH) furată prin escrocherii a ajuns la 36 milioane dolari în 2018, potrivit unui raport publicat de compania de criptoanalitică Chainalysis pe 23 ianuarie.

Potrivit raportului Chainalysis, înșelătoriile care au avut loc anul trecut au fost mai sofisticate, mai mari și mult mai lucrative. Chainalysis, de asemenea, rapoartează că Ethereum a fost “mult timp recunoscut drept o crypto monedă preferată de escroci”.

Chainalysis raportează că valoarea fondurilor furate a fost mai mult decât dublată în 2018, comparativ cu 17 milioane dolari în ETH furate obținute prin intermediul unor escrocherii în 2017. Creșterea profiturilor s-a produs în ciuda faptului că numărul de escrocherii a scăzut față de anul precedent.

Citește și: NOUL IMPOZIT 2019 PE BITCOIN, ETHEREUM ȘI ALTE MONEDE VIRTUALE, ÎN ROMÂNIA

Cele mai frecvente tipuri de escrocherii care implică ETH, cum ar fi rapoartele de Chainalysis, sunt oferta inițială de monede (ICO) “escrocherii de ieșire”, scheme Ponzi și atacuri de tip phishing, ultima reprezentând peste 88% din profiturile înșelătoare în 2017. Invazia înșelătoriilor care implică ETH sunt relativ mai puțin frecvente, reprezentând 3,8% din veniturile înșelătoare din 2017.

După cum raportează Chainalysis, natura activității de înșelătorie din 2018 a fost diferită în comparație cu anii anteriori. În special, atacurile de tip “phishing” au devenit mai puțin eficiente în comparație cu anii anteriori, deși 2018 s-au produs mai puține.

Chainalysis, de asemenea, raportează că suma medie a fondurilor trimise la o înșelătorie Ethereum a scăzut cu aproximativ 50% în comparație cu 2017. Totuși, raportul constată, în 2018, că “un grup mai mic de infractori inovatori au executat mai multe scheme Ponzi și ICO care au generat milioane de dolari în venituri. Aceste scheme mai sofisticate au dominat a doua jumătate a anului. “