Vanda Vlasov, audiata la DNA ca martor: Tata joaca la cazino. Si ce, jocurile de noroc sunt indeletnicirea nobilimii

Prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj Comercial, Vanda Vlasov, a venit miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiata in dosarul in care a fost arestat preventiv tatal sau, Mihail Vlasov, presedinte suspendat al Camerei de Comert si Industrie.

Vanda Vlasov a declarat presei, la iesirea de la audieri, ca tatal ei nu i-a cerut niciodata vreo interventie, subliniind ca a fost audiata in calitate de martor in dosar. Ea a adaugat ca adevarul va iesi la iveala pana la urma si s-a aratat deranjata de criticile aduse fata de pasiunea tatalui ei pentru jocurile de noroc.

“Jocurile de noroc sunt indeletnicirea nobilimii. Si Printul Albert joaca la cazino. Ce e rau in asta? A pierdut sume nu stiu de ce ordin, ca nu-mi spune mie. E un mod de a-si petrece timpul liber din cand in cand. Tot ce se spune despre tata sunt legende, tata a fost arestat ilegal”, a spus Vanda Vlasov, la iesirea de la DNA.

UPDATE ora 11.55: DECLARATII VANDA VLASOV LA IESIREA DE LA AUDIERI: “Am fost chemata initial ca martor. Mi s-a adus la cunostinta ca pot sa nu declar nimic, am spus ca nu am nimic de ascuns. Am declarat ce-am avut de declarat anume adevarul. Ideea ca eu vreodata am pronuntat vreo solutie infleuntata de oricine sau de tata este o nemernicie. Minciuna are picioare scurte, o sa iasa adevarul la iveala. De ce sunt ei convinsi sau nu stie doar constiinta lor. Tata a fost arestat ilegal. Tot ce se spune despre tata sunt legende. A fost arestat ilegal. Tata joaca la cazino si ce, nu vad o crima, nu violeaza, joaca la cazino. Jocurile de noroc sunt indeletnicirea nobilimii. Si Printul Albert joaca la cazino. Ce e rau in asta? A pierdut sume nu stiu de ce ordin, ca nu-mi spune mie. E un mod de a-si petrece timpul liber din cand in cand”, a declarat Vanda Vlasov la iesirea de la audieri.

Afla aici detalii despre arestarea lui Mihail Vlasov

Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru o perioada de 30 de zile conform deciziei luate de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti.

Vlasov este acuzat de trafic de influenta dupa ce a fost retinut marti seara impreuna cu soferul sau, cei doi fiind surprinsi in momentul in care au primit suma de 200 de mii de euro.

Suma de 200 de mii de euro reprezenta o prima transa din totalul de un milion de euro solicitati de Mihail Vlasov unui om de afaceri pentru a-l ajuta in cazul unui dosar aflat pe rol de Tribunalul de Arbitraj acolo unde vicepresedinte este chiar fiica lui Vlasov, Vanda. Urmatoarea transa de 300 de mii de euro ar fi urmat sa fie primita de Mihail Vlasov dupa primul termen al respectivului dosar, iar restul de 500 de mii de euro dupa finalizarea cazului.