Vanghelie, despre declaratiile la adresa lui Ponta: A fost o scapare fireasca. Vezi ce spune despre Sebastian Ghita

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, marti, la sfarsitul sedintei BPN al PSD, ca el crede in continuare ca deputatul social-democrat Sebastian Ghita “ii creeaza probleme” lui Victor Ponta si a mentionat ca isi mentine “problema” vizavi de acesta. 

Marian Vanghelie sustine ca s-a autosuspendat din partid fara nicio problema si a tinut sa mentioneze ca ii pare rau pentru declaratia facuta la adresa lui Victor Ponta, afirmand ca a fost o scapare fireasca, la nervi.  

“Eu m-am autosuspendat. Nu am nicio problema. Am spus ca imi cer si scuze ca a fost invocat – si nu e un lucru normal – numele presedintelui (Victor Ponta, n.r.). A fost o scapare fireasca, la nervi. Dar imi mentin problema vizavi de domnul Ghita”, a spus Vanghelie, dupa ce BPN a decis suspendarea sa din toate functiile detinute in partid. 

“Si nu am nicio problema. Am spus ca, daca asta este problema, ma suspend pana cand va fi primul CEx, ca nu cred ca e o problema. Functia mea, si am spus intotdeauna, se numeste Marian Vanghelie. Eu nu am probleme cu functiile”, a adaugat Vanghelie.

Citeste si: Vanghelie spune ca a fost urmarit de persoane pentru a-l santaja

El a spus ca i-a explicat lui Ponta faptul ca de doua luni este urmarit de trei, patru, cinci masini. “Inseamna ca cineva are si bani foarte multi daca ma urmaresc de doua luni de zile pe mine si pe toti membrii familiei. De ce? Nu stiu”, a aratat Vanghelie.

El a spus ca in BPN nu au fost reprosuri la adresa sa, ci discutii. 

“Cred ca am avut ghinion sa pic in contextul problemelor cu celelalte tipuri de probleme si atunci am cerut singur sa ma autosuspend la pachet”, a specificat Vanghelie.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, marti, dupa sedinta BPN, ca Dan Sova, Marian Vanghelie si Sebastian Ghita sunt suspendati din toate functiile detinute in partid.

„Fiind in campanie electorala, evident ca si problemele de imagine sunt importante si mai acute decat in celelate momente electorale. in ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine pe o parte dintre colegii nostri din conducerea partidului. Am discutat foarte clar si cei care au aparut in opinia publica – domnul vicepresedinte sova, domnul vicepresedinte Vanghelie, domnul deputat Ghita – toti trei se vor suspenda din toate functiile pe care le au in partid si la primul Comitet Executiv vom discuta daca actiunile lor au prejudiciat in vreun fel sau altul campania electorala”, a spus Ponta, in conferinta de presa organizata dupa sedinta BPN al PSD.

Citeste si: VIDEO. Scandal in PSD! Vanghelie sare la bataie si il INJURA pe Ponta

El a aratat ca este foarte clar faptul ca exista slabiciuni de imagine si ca cei in cauza trebuie sa-si asume responsabilitatea.

„Oamenii astia sunt colegii nostri, dar trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de a face cu campania electorala in mod direct. Din acest punct de vedere, sunt suspendati din toate functiile in partid. E o decizie pe care a luat-o BPN, am propus acest lucru si am discutat cu acesti colegi ai mei pentru ca vreau ca PSD sa fie in continuare nu doar cel mai puternic partid, dar si cel mai disciplinat, ordonat, responsabil”, a spus Ponta.

Victor Ponta a precizat ca deputatul PSD Sebastian Ghita a fost suspendat din functiile detinute in partid din cauza faptului ca a facut declaratii fara mandat din partea conducerii PSD.

„Aseara a facut declaratii fara a avea niciun mandat din partea conducerii. Orice coleg care-si da cu parerea in public in aceasta perioada trebuie sanctionat. E o perioada in care trebuie disciplina, atat”, a spus Ponta.

El a aratat ca Ghita detine functia de membru al CExN. Potrivit site-ului PSD, Ghita este membru al CExN in virtutea faptului ca este presedinte al PSD online.

„De acum l-am tras pe margine si sunt convins ca va respecta disciplina de partid. Daca nu, pleaca din partid”, a spus Ponta despre Ghita.

Intrebat de unde a izbucnit „razboiul” dintre Vanghelie si Ghita, Ponta a raspuns: „in niciun caz nu sunt eu cel care va pot da aceste detalii picante. Sper sa isi faca aceste destainuri ale vietii lor dupa campanie”.

In ceea ce il priveste pe Marian Vanghelie, Ponta a precizat ca acesta a mai primit avertismente anterior, ca si alti colegi.

„Eu le-am dat avertismente si lor (Ghita si Vanghelie, n.r.) si altor colegi. Unii au inteles si au respectat ordinea si disciplina, altiii nu au inteles, motiv pentru care azi ii suspendam si daca nu se potolesc cu siguranta ca la CExN se vor lua masuri mai dure”, a spus Ponta.

Pe de alta parte, Ponta a aratat ca Sova nu mai este purtator de cuvant al PSD, aceasta functie fiind preluata de Gabriela Firea.

Atat Vanghelie, cat si sova, au fost suspendati din functia de vicepresedinte PSD.

Intrebat daca sanctiunea luata de BPN este de suspendare sau cei trei s-au autosuspendat, Ponta a raspuns, razand: „I-am autosuspendat”.