Vanghelie, Geoana si Sova au fost EXCLUSI din PSD

Foto: Mondo News

La finalul unei sedinte maraton de aproape sase ore, liderii social-democrati Victor Ponta si Liviu Dragnea au decis, joi seara, ca Marian Vanghelie, Mircea Geoana si Dan Sova sa fie exclusi din PSD. Ion Iliescu si Catalin Ivan ar fi fost impotriva excluderii, potrivit unor surse din partid.

“Am iesit din sala pentru ca mi-a fost greata, A fost o executie. O chestie amestecata, complicata si penibila. N-a fost nimic, niste prostii. Le e frica de congres celor doi care au pierdut alegerile. Argumentele lor sunt sa ramana la partid ca sunt foarte buni”, a declarat Vanghelie.

“Eu in continuare fac un apel catre toti colegii nostri sa trecem peste acest moment foarte delicat, toata lumea este nervoasa, tensionata, toata lumea cauta tap ispasitor. A fost o discutie lunga si utila, in vederea stabilirii unui calendar pentru perioada urmatoare, la final Victor Ponta a propus o serie de excluderi, acesti trei colegi ai nostri inclusiv eu au fost suspendati pana la COngres. Nu vreau sa comentez, trebuie sa depasim momentele prin solidaritate, nu asa trebuie sa procedam, insa in conditiile in care presedintele partidului a jucat cu sefia pe masa, s-a gasit o formula de mijloc”, a spus Mircea Geoana.

Citeste si: PONTA, DESPRE EXCLUDEREA LUI GEOANA, VANGHELIE SI SOVA: UNEORI E NEVOIE SA RAMAI IN ECHIPA CU CEI CARE AU UN PROIECT COMUN CU TINE

“Am fost exclus, dar eu raman social-democrat, imi ia un timp de reflezie sa-mi dau seama de ce s-a luat aceasta decizie. Imi iau un timp de reflezie pentru mine insumi. Eu daca am sa alaturi vreunui partid, am sa ma alatur tot PSD-ului. Accept sanctiunea care mi-a fost aplicata, cred ca e si justificata. Argumentele sunt ca am incalcat un principiu de baza, principiul partidului. Imi asum greseala facuta si este o decizie corecta a partidului. Nu ma alatur altui partid. Iesind pe scari aici si declarand ca trebuie sa-si asumepierderea alegerilor, pentru asta am fost sanctionat. N-am avut niciodata o relatie tensionata cu Liviu Dragnea, e doar o speculatie de presa. Am fost taxat pentru ce s-a intamplat dupa data de 16 noiembrie. S-a facut o analiza sumara, se va face una la Congres, nu stiu daca este cineva de vina pentru esecul de la prezidentiale, va fi o analiza mai aprofundata”, a declarat Dan Sova la iesire. 

“S-a discutat intreaga activitate a tuturor. Decizia a fost sa fie un Consiliu NAtional dupa ianuarie, care va stabili directiile de actiune ale partidului care se vor valida intr-un congres”, a spus Ioan Rus.