Vanzarile de autoturisme DACIA in Europa au CRESCUT cu 7,1% in perioada ianuarie – mai 2015

Vanzarile de autoturisme DACIA au CRESCUT luna mai a acestui an cu 4,5% in EUROPA (UE plus EFTA), iar cota de piata a constructorului de automobile s-a mentinut la 2,8%, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), publicate marti.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat, in mai, la 32.764 unitati, in crestere fata de perioada similara din 2014 (31.362 vehicule). De altfel, grupul RENAULT a fost singurul dintre primii cinci producatori auto europeni care a raportat cresterea vanzarilor in mai, de 5,4%, fata de un avans de 15% in aprilie, cel mai semnificativ din Europa.

CITESTE SI: DACIA propune TVA ZERO pentru MASINILE NOI

VOLKSWAGEN, cel mai mare producator auto european, a inregistrat luna trecuta un declin al livrarilor de 2%, in timp ce vanzarile FORD au scazut cu 0,6% iar ale PSA PEUGEOT CITROEN cu 5,2%. Grupul OPEL si TOYOTA au raportat un recul de 5% si, respectiv, 5,3%, in mai.

Vanzarile de autoturisme Dacia au inregistrat, in perioada ianuarie — mai 2015, o crestere de 7,1% in Europa, in timp ce cota de piata s-a mentinut la 2,8%. Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat, in primele cinci luni ale anului, la 168.459 de unitati, in crestere fata de perioada ianuarie — mai 2014 (157.360 vehicule).

Statisticile vizeaza pietele auto din 29 de state europene, din care 26 provin din Uniunea Europeana, fara Malta, iar trei state sunt participante la Acordul European de Comert Liber (EFTA), respectiv Islanda, Norvegia si Elvetia.

*sursa foto:ziuaveche.ro