Vanzarile VOLKSWAGEN au stagnat in luna august. Care este motivul

Cel mai mare producator auto european, VOLKSWAGEN AG (VW), a anuntat o crestere a vanzarilor de numai 0,1% in august, pe fondul SCADERII CERERII in Rusia, SUA si Brazilia, transmit Wall Street Journal si Reuters.

Livrarile de automobile si SUV-uri ale brandului VW au urcat luna trecuta la 471.000 unitati, fata de 470.500 unitati in perioada similara din 2013.

In Rusia, vanzarile auto AU SCAZUT in august cu peste 25%, pe fondul deprecierii rublei in urma escaladarii tensiunilor din Ucraina. Ca urmare, Volkswagen va opri timp de zece zile productia fabricii de la Kaluga, in septembrie, pentru a raspunde reducerii cererii. In perioada ianuarie-august 2014, livrarile VW in Rusia au scazut cu 18%, la 850.000 vehicule.

Citeste si: VANZARILE DACIA, IN CRESTERE IN PRIMELE SAPTE LUNI ALE ANULUI IN GERMANIA SI FRANTA

In primele opt luni din acest an, LIVRARILE au urcat cu 3,4%, la 4,3 milioane de vehicule, comparativ cu 3,9 milioane in perioada ianuarie-august 2013.

In China, vanzarile de automobile si SUV-uri ale brandului VW au urcat cu 17,8%, la 1,8 milioane in perioada ianuarie-august 2014, in timp ce livrarile din Europa au crescut cu 2,9%, la 1,1 milioane.

Pe plan global, in primul semestru din 2014 Toyota a ramas LIDER AL VANZARILOR, urmata de VOLKSWAGEN, care a reusit sa urce pe locul doi, depasind General Motors (GM), afectat de rechemarile masive la service.

In perioada ianuarie-iunie 2014, vanzarile producatorului auto nipon, care includ si diviziile Hino Motors si Daihatsu Motor, au urcat la 5,097 milioane de vehicule, in crestere cu aproape 4% fata de primul semestru din 2014, pe fondul majorarii livrarilor in Asia, SUA si Europa.

Citeste si: CE MASINI NOI PREFERA ROMANII!

Grupul auto german VOLKSWAGEN a vandut in primul semestru din acest an 4,97 milioane de vehicule, depasind producatorul auto american General Motors, care a livrat 4,92 milioane de unitati.

Obiectivul strategic al celor de la VOLKSWAGEN este ca, pana in 2018, sa devanseze General Motors si Toyota Motor pentru a deveni CEL MAI MARE producator auto din lume.