Vardar Skopje – Steaua 1-2 (1-1) / Steaua castiga la Skopje si va juca cu Dinamo Tbilisi

Steaua Bucuresti s-a calificat in turul trei preliminar al Ligii Campionilor unde se va intalni cu campioana Georgiei, Dinamo Tbilisi. Dubla mansa se va disputa pe 30 iulie si 6 august, prima mansa urmand sa aiba loc in capitala fostei  republici sovietice.

Urmatorul meci al Stelei va avea loc peste o saptamana, cu Dinamo Tbilisi, deoarece jocul din campionatul intern cu Astra Giurgiu, care trebuia sa se joace duminica, 28 iulie, pe arena Marin Anastasovici,  a fost amanat urmand sa se dispute la o data care va fi stabilita ulterior.

In acest meci s-au inregistrat doua premiere, Piovaccari reusind sa isi treaca in cont prima reusita in tricoul ros-albastru, in timp ce capitanul Alex bourceanu a marcat primul sau gol din cariera in cupele europene.

Min.90+4: Fluier final! Steaua se califica in turul trei preliminar al Ligii Campionilor cu scorul general de 5-1. 

Min.89: ultima schimbare si la Vardar Skopje: Iese Gimenez si intra Simjanovski. 

Min.82: OCAZIE MARE pentru Steaua, Stanciu lovind inca o data bara portii adverse.

Min.80: Schimbare la Vardar: Manevski intra in locul lui Petrovic.

Min. 80: Gabi Iancu iroseste si el o ocazie la poarta celor de la Vardar.

Min.78: Ultima schimbare la Steaua! Intra Radut in locul lui Pintilii.

Min.73: Ratare Nikolic.

Min.72: Capitanul Stelei inscrie primul sau gol in cupele europene. Bourceanu a fructificat serviciul ideal al lui Adi Popa.

Min.72: GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL Steaua! Bourceanu inscrie pentru Steaua

Min.68: Prima schimbare la Vardar. Iese Stojkov si intra Georgiev. 

min.68: Sut slab al lui Stanciu retinut de Pavlovic.

Min.67: Lovitura de cap a lui Nikolic trece putin pe langa bara.

Min.65: Sutul lui Adi Popa in diagonala este retinut de Pavlovic.

Min.62: Sut deviat al lui Latovlevici si este un nou corner pentru Steaua. Reluarea cu capul lui Szukala trece putin peste transversala portii adverse.

Min.58: Ocazie pentru Vardar. Petrov a incercat sa il surprinda pe Tatarusanu cu o executie cu calcaiul.

Min.57: Stanciu trimite un sut telefonat retinut in doi timpi de Pavlovic.

Min. 55: Sut excelent al lui Adi Popa, insa Pavlovic respinge balonul in corner.

Min. 54: Schimbare la Steaua! Iese Parvulescu si intra Iancu.

Min.53: Ocazie mare pentru Vardar. Reljic centreaza de pe partea dreapta si Kostovski trimite balonul, cu capul, la cativa mm de poarta aparata de Tatarusanu.

Min.50: Steaua are o lovitura libera, executia buna a lui Latovlevici mingea este scoasa de sub bara de Pavlovic.

La Steaua, Laurentiu Reghecampf a efectuat prima schimbare! Piovaccari a ramas la cabine, in locul italianului fiind trimis in teren Nikolic.

Min.46: A inceput repriza secunda! Scorul este 1-1 si la general Steaua conduce cu scorul de 4-1.

Pauza la Skopje! Dupa primele 45 de minute scorul este egal, in conditiile in care Steaua a dominat jocul, insa ros-albastrii au fost egalati la ultima faza a primei parti din cauza unei greseli defensive.

Min.45+1: GOL Vardar! Macedonenii reusesc sa egaleze dupa ce Kostovski inscrie cu capul dupa o centrare a lui Gimenez.

Min.44: Szukala vede si el un cartonas galben dupa un asa-zis fault asupra lui Kostovski!

Min.40: Echipele medicale ale celor doua formatii sunt pe teren dupa o ciocnire involuntara intre Kostovski si Gardos.

Min.38: Ocazie pentru Piovaccari, sutul italianului fiind retinut de Pavlovic.

Min.36: Ocazie URIASA pentru STEAUA. Actiune personala de toata frumusetea a lui Nicusor Stanciu care dribleaza tot in calea lui, insa mingea lobata de jucatorul de 20 de ani loveste transversala, apoi mingea reluata de acelasi Stanciu este respinsa de pe linia portii de un fundas macedonean.

Min.31: Primul corner si pentru Vardar Skopje, insa Lato respinge balonul aruncat in careu de gazde.

Min.29: Georgievski este foarte aproape sa inscrie si el in poarta conationalilor de la Vardar.

Min. 28: Steaua domina fara probleme meciul de la Skopje. Piovaccari rateaza o noua ocazie pentru romani! O foarfeca frumoasa reusita de italian, insa Pavlovic respinge.

Min.24: Federico Piovaccari a spart gheata in tricoul ros-albastru! Atacantul a marcat primul gol petru echipa din Ghencea dupa o pasa ideala a lui Stanciu.

Min.23: GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Steaua! Federico Piovaccari!

Min.21: Stelistii au al treilea corner, insa centrarea lui Bourceanu este respinsa de apararea macedoneana.

Min.16: Piovaccari a luat si el cartonas galben.

Suporterii ros-albastrilor si-au facut aparitia in tribunele stadionului Phillip II Arena si profita de asistenta slaba a fanilor gazda facandu-si simtita prezenta.

Min.11: Reluare slaba a lui Parvulescu, aflat in careul advers.

Min.9: Pintilii vede primul cartonas galben al acestei partide dupa ce a oprit un contraatac al gazdelor.

Min.8: Steaua a beneficiat de doua lovituri de colt consecutive, insa elevii lui lui Reghecampf nu au fructificat niciuna dintre ele.

Suporterii romani nu sunt lasati sa intre in stadion, acestia fiind tinuti la portile arenei. Se pare ca sunt si ceva incidente inafara stadionului, mai precis in parcul de langa Phillip II Arena.

In primele cinci minute de joc nu s-a intamplat nimic notabil, cele doua formatii luandu-si pulsul reciproc. 

Ora 21.45: Min.1: A inceput partida dintre Vardar si Steaua! Prima minge apartine stelistilor.

UPDATE: 21.10: Delegatul UEFA de la meciul din aceasta seara, englezul Mark Blackbourne, prezent si el la scenele incredibile la antrenamentul de ieri al ros-albastrilor le-a declarat reporterilor Prosport ca va scrie si el in raport despre incidentele provocate de managerul bataus Mihai Stoica. “O sa scriu tot in raport. Nu este posibil asa ceva, am ramas uluit cand am auzit ca Steaua sustine ca antrenamentul nu trebuie deschis presei. Eu de ce sunt aici, nu e meci sub egida UEFA? Regulamentul este unul singur”, a declarat Blackbourne pentru reporterii amintiti.

UPDATE: 21.05: Steaua Bucuresti a primit si o veste buna inaintea meciului retur cu Vardar Skopje. Conturile ros-albastrilor s-au umplut cu 4.366.707 de euro pentru participarea din editia trecuta a Europa League, o suma cu ceva mai mult de un milion de euro fata de cea pe care UEFA a virat-o gruparii din Ghencea in sezonul 2011-2012, 3.136.783 de euro.

UPDATE: 21.00: A fost anuntata si echipa de start a celor de la Vardar Skopje:

Pavlovic – Reljic, Bozovic, Tanevski, Cikarski – Temelkov, Petrovic, Petrov – Gimenez, Kostovski, Stojkov

UPDATE: 19.50: Suporterii stelisti prezenti in tribunele stadionului Arena Phillip II din Skopje vor fi ajutati de “fratii” de la TSKA Sofia si cei de la Partizan Belgrad, gruparile din Bulgaria si Serbia trimitandu-si cate 50 de reprezentanti la acest meci! Astfel, este posibil ca Steaua sa fie incurajata la Skopje de aproximativ 300 de suporteri, in conditiile in care, din Romania au plecat, noaptea trecuta, aproximativ 200 de ultrasi de la Peluzele NORD si SUD. 

UPDATE: 19.45: Unsprezecele de start al Stelei pentru meciul de la Skopje:

Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Popa, Stanciu, Parvulescu – Piovaccari

Steaua Bucuresti va disputa, in aceasta seara, de la ora 21.45, mansa retur a turului doi preliminar a Ligii Campionilor impotriva campioanei din Macedonia, Vardar Skopje, formatie pe care a invins-o cu 3-0 in turul de la Bucuresti.

Steaua Bucuresti va disputa mansa retur a turului doi preliminar din Liga Campionilor in compania celor de la Vardar Skopje, echipa pe care a depasit-o, clar, cu scorul de 3-0, in urma cu o saptamana pe National Arena.

Citeste: Tavalugul ros-albastru si victoria 100 in cupele europene

Ceea ce ar fi trebuit sa reprezinte o calificare fara probleme in turul trei preliminar al Ligii Campionilor a fost umbrita de comportamentul incalificabil al managerului general al echipei campioane din Liga I, Mihai Stoica, un element care ar trebui interzis din fenomenul fotbalistic din cauza comportamentului si limbajului suburban de care da dovada in relatia cu reprezentantii mass media.

Citeste: Mihai Stoica a agresat ziaristii sportivi la Skopje

In alta ordine de idei, tehnicianul Laurentiu Reghecampf va trimite in aceasta seara pe terenul de la Skopje un unsprezece total schimbat fata de cel folosit in urma cu o saptamana pe National Arena. 

Stelistii si-au lasat acasa doi dintre remarcatii partidei tur, Vlad Chiriches si Cristian Tanase, ambii acuzand probleme medicale minore. In aceeasi situatie se afla si brazilianul Leandro Tatu, cei trei fiind menajati de conducerea tehnica a ros-albastrilor in vederea programului extrem de dificil si incarcat pe care Steaua il va avea in urmatoarea perioada.

VARDAR SKOPJE – STEAUA BUCURESTI (in tur: 0-3) formatii probabile:

VARDAR SKOPJE: Pavlovic – Reljic, Bojovic, Tanevski, Cisarski – Petrovic, Temelkov – Gimenez, Petrov, Strojkov – Kostovski. Antrenor: Blagoja Milevski

STEAUA BUCURESTI: Tatarusanu – Rapa, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Prepelita – Popa, Stanciu, Iancu – Nikolic (Piovaccari). Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Arbitru: Oleksandr Derdo; Asistenti: Igor Bytskalo si Semen Shlonchak. Rezerva: Viktor Shvetsov (toti din Ucraina). Delegat UEFA: Mark Blackbourne (Anglia). Observator UEFA pentru arbitri: Stefan Ormadjiev (Bulgaria).

Stadion: “Philip II Arena” (Skopje)

Partida dintre Vardar Skopje si Steaua Bucuresti va fi transmisa de postul Pro TV cu incepere de la ora 21.45.

Sursa foto: uefa.com