Varianta mai ieftina a iPhone 5c, lansata de Apple

Apple a lansat o varianta mai ieftina a modelului iPhone 5c care are mai putina memorie, incercand astfel sa atraga consumatorii atenti la pret.

Astfel, noua varianta a modelului IPhone 5c, care are 8GB spatiu de stocare, costa 429 de lire sterline (aproximativ 700 de dolari) in Marea Britanie, fiind cu 40 de lire mai ieftin fata de modelul lansat anul trecut si care are o memorie de 16 GB.

Noua versiune a telefonului este comercializata in Marea Britanie, China, Australia, Franta si Germania.

Anul trecut, Apple a lansat in premiera doua versiuni iPhone. Modelul de top 5s a fost insotit de o varianta mai ieftina, 5c, care preia specificatiile generatiei anterioare, avand insa o carcasa mai ieftina, din plastic.

Citeste si: Isi vinde scroafa cu 9 purcei pe un iPhone

Modelul 5c nu a avut succesul scontat, majoritatea clientilor optand pentru varianta mai performanta.

Totodata, Apple a anuntat ca a actualizat specificatiile tehnice ale celui mai ieftin iPad de 9,7 inci din oferta, cu un pret de referinta de 399 de dolari. Modelul a fost dotat cu un procesor mai rapid si camere digitale mai performante, compania cautand sa-si consolideze pozitia pe o piata tot mai aglomerata de produse concurente.

IPhone este cel mai important produs din portofoliul Apple, generand mai mult de jumatate din veniturile companiei in ultimul an fiscal.

Sursa foto:businessinsider.com.