Variantă pentru Bayern Munchen? Ce scriu jurnaliștii germani despre Florinel Coman

Publicația germană Kreisbote a alcătuit o listă de fotbaliști referindu-se la intenția celor de la Bayern Munchen de a aduce o extremă nouă la echipă, care să creeze concurență pentru „monștrii” Kingsley Coman, Leroy Sane și Serge Gnabry.

Alături de câteva nume cu greutate, jurnaliștii nemți l-au adăugat și pe Florinel Coman, starul celor de la FCSB, căruia i-au făcut un amplu portret.

„O soluţie exotică pentru poziţia vacantă de «aripă» ar fi talentatul român Florinel Coman, de la FCSB. Tânărul de 22 de ani este considerat unul dintre cele mai mari talente din ţara sa şi a fost antrenat la şcoala de fotbal a legendei Barcelonei, Gică Hagi.

La doar 19 ani, a avut un aport important în câștigarea campionatului României cu Viitorul Constanța în 2017. A contribuit cu șase goluri și a dat șapte pase decisive. A urmat mutarea la București.

La fel ca Marco Richter, a fost prezent la Campionatul European U21 din 2019 și s-a calificat cu România în semifinale acolo unde a jucat împotriva Germaniei. Printre altele, Crystal Palace și Werder Bremen au vrut să-l transfere. Președintele FCSB, Gigi Becali, declara la Sport.ro: „Poți spune că sunt nebun, dar dacă ne uităm la Coman, el este chiar un pic peste Kylian Mbappé. E mai bun la dribling ”.

Se ştie că-i place să fumeze. Nici măcar Hagi nu l-a putut convinge să renunţe la acest viciu. Dar, datorită lui Ribery, Bayern are experienţă cu un copil teribil pe aripă. Şi cine ar putea i-ar putea băga minţile în cap unui tânăr talentat dacă nu Hans Flick, Oliver Kahn şi Uli Hoeness”, scriu jurnaliștii de la Kreisbote.

Sursa foto: sport