VARIANTE de INLOCUITOR al lui PETRE TOBA la MINISTERUL de INTERNE

Seful Cancelariei Prim-ministrului, DRAGOS TUDORACHE, ar putea prelua interimar Ministerul de Interne, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale, el discutand varianta cu premierul Dacian Ciolos vineri dimineata. DRAGOS TUDORACHE este seful Cancelariei prim-ministrului. El a ocupat interimar si portofoliul Comunicatiilor, din 5 iulie pana in 10 august, dupa demisia lui Marius Bostan. 

In aceeasi ordine de idei, consilierul pe probleme de securitate al presedintelui Iohannis, CONSTANTIN DUDU IONESCU, este o alta varianta pentru preluarea ministerului de Interne, au declarat surse apropiate palatului Cotroceni pentru HotNews.ro. CONSTANTIN DUDU IONESCU a mai fost ministru de interne sub guvernarea CDR, cand a preluat portofoliul in urma ultimei mineriade din 1999 fiind ministru din ianuarie pana in decembrie.

CITESTE SI: DNA CERE URMARIREA PENALA A LUI PETRE TOBA IN DOSARUL DIPI! MINISTRUL DE INTERNE A DEMISIONAT!

Ministrul Administratiei si Internelor, PETRE TOBA, pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale pentru favorizarea faptuitorului in dosarul DIPI, a anuntat ca a decis sa demisioneze, “pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intr-un scandal public in prag de alegeri”.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a acceptat demisia lui PETRE TOBA si ca pana luni va inainta presedintelui Klaus Iohannis propunerea de inlocuire a acestuia.

Sursa foto: