Variante de lucru in eventualitatea in care USL se va rupe – Surse

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a intalnit, vineri, cu o parte dintre liderii liberali, cu care a discutat mai multe variante pe care le-ar putea aplica in eventualitatea in care USL se va rupe saptamana viitoare.

Potrivit unor informatii pe surse, daca premierul Victor Ponta nu-l va accepta pe Klaus Iohannis ca vicepremier si ministru de Interne, varianta cu care ar trebui sa se prezinte luni in Parlament, atunci ministrii PNL analizeaza posibilitatea de a nu se prezenta in sedinta de Guvern de miercuri. Mai mult, aceleasi surse sustin ca ruperea USL ar putea duce la o demisie in bloc a ministrilor liberali, ca mai apoi sa se depuna o motiune de cenzura de ilegitimitate a Guvernului. 

Dealtfel, anuntul a fost deja facut de presedintele PNL, Crin Antonescu, care a afirmat la unpost de televiziune ca un guvern USD ar fi ilegitim si va cere demisia cabinetului prin motiune de cenzura.

Vezi aici pozitia oficiala a PNL transmisa in aceasta dimineata, dupa declaratiile facute ieri de Victor Ponta

La discutiile de vineri s-au pus pe masa mai multe variante, insa se asteapta un raspuns de la Victor Ponta. Daca premierul va spune ca si pana acum ca Iohannis trebuie sa aleaga intre Ministerul de Interne sau Ministerul de Finante + postul de vicepremier, liberalii vor intelege ca USL nu mai functioneaza si se vor reuni marti seara in sedinta pentru a stabili ce decizii vor fi luate in perioada urmatoare.

Discutiile de astazi din PNL s-au desfasurat la sediul USL, care a fost pus la dispozitie Uniunii de PNL.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat in cursul acestei dimineti, intr-un comunicat de presa transmis Mondo News, ca Victor Ponta si PSD par sa fi luat decizia de a renunta la USL si atrage atentia ca liderul social-democrat incearca sa arunce vina ruperii Uniunii pe PNL si pe Crin Antonescu.

“Declaratiile lui Victor Ponta arata cum intelege presedintele PSD, copresedinte al USL, sa raspunda efortului PNL de a rezolva aceasta criza creata oricum artificial. PNL a propus solutii rapide, PSD vorbeste de prelungirea blocajului inca 45 de zile. PNL si-a desemnat imediat ministrii pe locurile vacante, PSD amana de 2 saptamani numirea lor. PNL il aduce pe Klaus Iohannis in Guvern, PSD vine cu Daniel Constantin. PNL a propus CAS scazut si scutirea de impozit la profitul reinvestit, PSD cere legea amnistiei si gratierii”, precizeaza Cristina Pocora in comunicat.