VARIANTELE pentru SUCCESIUNEA din PNL: S-au conturat doua TANDEMURI

PNL

Succesiunea la conducerea PNL, dupa alegerea lui KLAUS IOHANNIS in functia de presedinte, se va stabili saptamana viitoare intr-o reuniune informala a vechiului PNL, conturandu-se doua tandemuri, TEODOR ATANASIU – MARIAN PETRACHE si LUDOVIC ORBAN – RARES MANESCU, potrivit unor surse din PNL.

Prim-vicepresedintele PNL, TEODOR ATANASIU, aspirant la sefia partidului in locul lui Iohannis a decis sa faca un tandem cu actualul secretar general al PNL, MARIAN PETRACHE.

CITESTE SI: PNL HUNEDOARA are un nou presedinte INTERIMAR in locul lui MIRCEA MOLOT 

Surse din conducerea PNL au declarat, joi, pentru Mediafax ca TEODOR ATANASIU intentioneaza sa-l mentina pe MARIAN PETRACHE in functia de secretar general in cazul in care va avea castig de cauza. De altfel, PETRACHE  a sustinut in cadrul partidului ca va renunta la aceasta pozitie daca LUDOVIC ORBAN va fi cel care castiga cursa pentru sefia partidului. De asemenea, sursele citate au mentionat ca Orban are discutii cu RARES MANESCU, pentru ca acesta sa devina secretar general al vechiului PNL in situatia in care va obtine pozitia de sef al partidului.

Alegerea succesorului lui KLAUS IOHANNIS urmeaza sa se faca la mijlocul saptamanii viitoare intr-o reuniune a conducerii vechiului PNL in care se va putea ajunge la un vot al membrilor Biroului Politic National (BPN).

Liderii PNL se asteapta ca presedintele ales KLAUS IOHANNIS sa-si anunte DEMISIA din functie in debutul sedintei de saptamana viitoare.

Ulterior acestui moment, gruparea condusa de TEODOR ATANASIU se asteapta ca Iohannis sa faca o recomandare Biroului Politic in privinta succesorului, in timp ce gruparea condusa de LUDOVIC ORBAN spera ca Iohannis sa fie impartial in aceasta privinta, au mai mentionat sursele citate.

CITESTE SI: PNL a sesizat CCR cu privire la modificari aduse la Codul muncii privind salariatul temporar si concediul 

In aceeasi SEDINTA a conducerii PNL urmeaza sa se stabileasca conducerea interimara pentru o serie de filiale ramase fara presedinti, intre care cele din Prahova, Hunedoara, Brasov, Alba sau Sectorul 1.

Sursa foto: pnl.ro