Varsta de pensionare, dezavantaj pentru femeile din Romania

Varsta de pensionare a fost subiect pe ordinea de zi a cabinetului Ponta. S-a decis ca femeile sa se pensioneze, din 2035, odata cu barbatii,  la 65 ani!

Ministerul Muncii a initiat proiectul majorarii varstei din nevoia de a alinia legislatia romaneasca cu legislatia europeana. Momentan, varsta de pensionare la femei este de 63 ani. Ministrul Muncii, Mariana Camoeanu, a raspuns ironic, fiind intrebata despre subiect:

“Dati-mi voie sa fiu putin malitioasa, dar n-am luptat noi pentru drepturi egale cu barbatii? Nu ne zbatem noi sa avem drepturi egale cu barbatii?”, a reactionat ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a mai declarat ca o astfel de masura trebuie sa fie luata pentru a sustine o buna functionare a sistemului de pensii din Romania.

“Este nevoie de acest proiect de lege pentru ca aceasta politica de egalitate de gen este dusa in mod special in Europa, dar nu numai. Au fost si conferinte la nivel mondial pe aceasta tema. Al doilea argument este legat de sustenabilitatea sistemului de pensii nu numai din Romania, ci si din alte tari din Uniunea Europeana”, a explicat ministrul.