Varujan Vosganian a demisionat! Vezi cine preia ministerul Economiei

Varujan Vosganian a demisionat din functia de ministru al Economiei, chiar daca Senatul nu a aprobat urmarirea sa penala. Vosganian s-a consultat cu liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, inainte de a lua decizia.

“In urma declaratiei pe care am facut-o in plenul Senatului, am avut intalnire cu liderii USL si am explicat din nou care este motivatia declaratiei mele si, in acelasi timp, pentru a inlatura orice posibila ambiguitate, orice posibila controversa privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utila prezentarea demisie mele de onoare din functia de ministru al Economiei.

Aceasta, in contextul in care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovatia mea si in plus a aratat increderea de care ma bucur in randul clasei politice, iar pe de alta parte mostenirea pe care o las in Ministerul Economiei in care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenta, cred ca este o confirmare a faptului ca mi-am facut datoria la Ministerul Economiei”, a spus Vosganian.

“Eu, daca am prezentat demisia, eu am prezentat-o, nu am cerut acceptul pentru ea, am prezentat demisia”, a mai spus Varujan Vosganian.

Presedintele PNL, Crin Antonescu a acceptat decizia lui Vosganian fara rezerve: “Varujan Vosganian a considerat, consultandu-ne cu noi, ca ramanerea lui in guvern ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra guvernului.”, a declarat Antonescu, care a anuntaT si cine va prelua, pentru moment, ministerul Economiei: ” Daniel Chitoiu va fi interimar.”

Si presedintele Basescu este de acord cu demisia de onoare a lui Vosganian. “Cred ca este un gest de bun simt”, s-a rezumat sa comenteze seful statului.