Vasile Avram si Sorin Terbea, achitati in Dosarul “Mita in Elicopter”!

Vasile Avram, fostul sef al arbitrilor, omul de afaceri Sorin Terbea si ceilalti din dosarul “Mita in Elicopter” au fost achitati, in urma deciziei luate, miercuri seara, de Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta hotarare insa, nu este una definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la intanta suprema. In aceeasi ordine de idei Curtea de Apel a decis si ridicarea sechestrului pus pe bunurile inculpatilor.

Dosarul pe tema coruptiei din arbitraj dateaza din octombrie 2011, atunci cand Vasile Avram si Sorin Terbea au fost trimisi in judecata pentru luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura directa cu o infractiune de coruptie, respectiv pentru dare de mita in forma continuata.

Tot in dosarul “Mita in Elicopter” au mai fost judecati si avocatul Adrian Penciu, receptionerul Constantin Chiorean si Nicolae Iacobescu, acuzati de instigare si complicitate la faptele amintite mai sus.

58 de zile au stat in arest Vasile Avram si Sorin Terbea: din data de 25 septembrie 2011 pana in data de 21 noiembrie 2011.

39 de termene pe parcursul a un an si sapte luni a avut pana in prezent dosarul “Mita in Elicopter”.

19.000 de euro este suma despre care se spune ca Vasile Avram ar fi luat-o de la Sorin Terbea, la care se adauga inca 3.000 de euro – contravaloarea transportului cu elicopterul.