Vasile Blaga achitat deocamdata! Politicianul este acuzat de trafic de influenta

Vasile Blaga a fost achitat, luni, de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti. Blaga a fost trimis in judecata sub acuzatia de trafic de influenta. Sentinta in cazul sau nu este definitiva, informeaza jurnalistii de la Mediafax.

“Achita inculpatul Blaga Vasile sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. Ridica sechestrul asigurator dispus in cursul urmaririi penale”, a hotarat, luni, Tribunalul Capitalei.

Decizia poate fi contestata de procurori cu apel. Conform Realitatea TV, procurorii DNA au luat deja aceasta decizie.

La ultimul termen de judecata, procurorii au cerut condamnarea la inchisoare cu executare. Dar si interzicerea dreptului de a fi membru al unui partid si de a avea functii publice.

Vasile Blaga, fost senator in Parlamentul Romaniei, a fost trimis in judecata pe 28 noiembrie 2016 de procurorii DNA Ploiesti. Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a incheiat in luna decembrie 2016. Astfel, dosarul nu a mai fost de competenta ICCJ, fiind trimis Tribunalului Bucuresti.

Dosarul a fost deschis in septembrie 2016, in plina campanie electorala pentru alegerile parlamentare. Vasile Blaga a demisionat imediat din functia de co-presedinte al PNL si a renuntat sa mai candideze.

Sursa foto: realitatea