Pus sub CONTROL JUDICIAR de DNA, VASILE BLAGA DEMISIONEAZA de la sefia PNL! REACTIA liberalului

Copresedintele PNL, VASILE BLAGA, s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul DNA Ploiesti, unde este chemat pentru a fi audiat in calitate de suspect intr-un dosar de coruptie, informeaza HotNews.ro CITAND surse judiciare. Potrivit acestora, ar fi vorba de LUARE de MITA la acordarea unui contract. Fapta s-ar fi petrecut intre 2009 si 2012, dar nu e clar deocamdata in ce calitate.

UPDATE 3: VASILE BLAGA a anuntat, miercuri, ca in urma acuzatiilor care i s-au adus de catre DNA isi depune DEMISIA din functia de co-presedinte al PNL si sef al campaniei partidului la ALEGERILE PARLAMENTARE din 11 decembrie.

“In urma acuzatiilor care mi s-au adus astazi, imi voi dovedi nevinovatia in fata institutiilor abilitate. Eu insumi sunt garantul respectarii Statutului PNL si a tuturor deciziilor partidului. Nu pot sa cer colegilor mei sa respecte criteriile de integritate, iar eu sa nu o fac. Imi depun DEMISIA din functia de co-presedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anuntat VASILE BLAGA, potrivit News.ro.

UPDATE 2: Copresedintele PNL VASILE BLAGA, urmarit penal pentru TRAFIC de INFLUENTA, a fost pus sub CONTROL JUDICIAR, miercuri, dupa ce a fost audiat timp de doua ore la DNA Ploiesti, fiind citat in calitate de suspect, relateaza televiziunile de stiriLa iesirea de la DNA, unde a fost insotit de avocatul sau, VASILE BLAGA a sustinut ca este nevinovat, dar a subliniat ca va respecta statutul partidului, intrebat fiind de jurnalisti daca isi va da demisia.

“Sunt garantul respectarii statului si al tuturor deciziilor partidului. Voi actiona in consecinta”, a raspuns VASILE BLAGA intrebat de jurnalisti daca isi va da DEMISIA din functia de co-presedinte al PNL. Cat despre acuzatiile aduse de procurori si aparute pe surse, VASILE BLAGA a spus: “Sunt copilarii (…) Imi voi dovedi nevinovatia (…) Nu este adevarat. In rest, nu am ce sa declar”.

La insistentele jurnalistilor care il intrebau despre demisie, VASILE BLAGA a spus ca va lua “toate masurile care se vor impune”. “Sunt primul care trebuie sa respecte statutul”, a subliniat el.

UPDATE 1: Potrivit postului de televiziune Digi 24, VASILE BLAGA este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA. Ar fi vorba de comisioane de 10% din valoare unor contracte publice, sumele s-ar ridica la cateva sute de mii de euro.

STIRE INITIALA

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, ar fi vorba de bani  pentru campania electorala. Denuntatorul ar fi patronul Tehnologica Radion. Acesta ar urma sa fie audiat in dosar. VASILE BLAGA ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte in mod preferential. Ar fi vorba de denunturi facute in inchisoare. In dosar ar mai putea fi audiata si Elena Udrea.

VASILE BLAGA a mai fost citat la DNA pana acum, dar in calitate de martor. Ultima data a fost audiat pe 19 septembrie la sediul central al DNA in calitate de martor intr-un dosar care viza, potrivit surselor Hotnews.ro o mita la IJP Bihor.

VASILE BLAGA a fost ministru de interne din decembrie 2009 pana in septembrie 2010, cand a demisionat, in urma protestului organizat de politisti care si-au aruncat caschetele in fata palatului Cotroceni.  Din noiembrie 2011 pana in iulie 2012 a ocupat functia de presedinte al Senatului iar din iunie 2012 pana in noiembrie 2014 a fost presedintele fostului PDL. In urma fuziunii cu PNL, a devenit copresedinte alaturi de Alina Gorghiu.

Sursa foto: realitatea