VASILE BLAGA, cu privire la noul Cod Fiscal: domnul Ponta a citit cu atentie programul de guvernare al PNL

Prezent la o conferinta de presa alaturi de co-presedintele PNL Alina Gorghiu, la care au discutat calendarul actiunilor politice ale noului PNL, Vasile Blaga a ironizat proiectul de lege privind noul Cod Fiscal, sustinand ca il imita pe cel al liberalilor si aducand motivatia pentru care PNL va vota proiectul de lege, se arata intr-un comunicat PNL. 

“Am analizat in Comisia de unificare a PNL proiectul de lege privind Codul Fiscal. Am remarcat, in acest sens, ca domnul Ponta si colegii domniei sale au citit cu atentie programul de guvernare al PNL. In comisia de la Camera Deputatilor a mai ramas in dezbatere un singur subiect si anume cel legat de nivelul si data la care sa se aplice reducerea de TVA. Domnul Ponta lua in deradere propunerea Partidului National Liberal ca de la 1 ianuarie 2016 cota de TVA sa fie de 19%, urmand ca din 2018 sa avem o cota de TVA egala cu cota unica de 16%. Va mai aduceti aminte ca Ponta ne propunea o cota redusa la 20% din aprilie, apoi s-a razgandit. Iata ca acum a ajuns la propunerea noastra — TVA de 19% de la 1 ianuarie 2016. Din acest motiv PNL va vota proiectul de lege privind Codul Fiscal. Sigur, ne pare rau pentru faptul ca guvernul Ponta nu a gasit argumente pentru a convinge Fondul Monetar International si Comisia Europeana de necesitatea acestor masuri”, a spus Blaga, cu ocazia conferintei de presa.

CITESTE SI: VICTOR PONTA S-A INTALNIT IN TURCIA CU MINISTRI BANICIOIU SI TEODOROVICI. CE AU DISCUTAT CEI TREI MEMBRI AI EXECUTIVULUI

Cu aceeasi ocazie, co-presedintele liberalilor a facut precizari si cu privire la Strategia Nationala de Aparare, numind-o ca avand o viziune foarte clara si precizand ca liberalii au toate motivele sa o voteze: 

“Un alt subiect este cel legat de prezentarea de catre presedinte in Parlament a Strategiei Nationale de Aparare a Romaniei. Cum am spus inca de la prima intalnire avuta la Cotroceni, Partidul National Liberal sprijina si va vota aceasta strategie. Este un document foarte bine inchegat care arata o viziune foarte clara. Ea are ca element central cetateanul roman si toate argumentele pentru care el trebuie aparat oriunde se afla in lume, tine cont de apararea resurselor nationale, a patrimoniului, stabileste domenii prioritare — invatamant, sanatate. Strategia Nationala de Aparare tine cont si de conjunctura politica actuala, mondiala si europeana, situatia din Ucraina si Moldova. De asemenea, este inclusa la capitolul risc pentru siguranta nationala si coruptia. Iata, deci, ca avem toate motivele sa votam astazi aceasta strategie”, a mai declarat fostul presedinte al Senatului. 

CITESTE SI: LUDOVIC ORBAN: Strategia de aparare trebuia votata LUNI; PSD a incalcat GROSOLAN Regulamentul