VASILE BLAGA: Decizia politica de FUZIUNE intre PDL si PNL trebuie luata pana la 1 septembrie

Blaga: Basescu sa nu-si faca griji asupra parcursului noului PNL, sa aiba grija cu doamna Udrea de PMP

Liderul democrat-liberal VASILE BLAGA a declarat, miercuri, ca se asteapta ca decizia politica de FUZIUNE intre PDL si PNL sa fie luata pana la 1 septembrie, el mentionand totodata ca statutul viitoarei formatiuni este “in proportie de 90 la suta gata”.

Intrebat, intr-o emisiune la Realitatea TV, despre calendarul fuziunii PNL-PDL, Blaga a spus ca acesta inca nu este stabilit, fiind asteptata incheierea Congresului PNL pentru alegerea conducerii liberale.

“Dar eu cred ca in aceasta vara, iulie-august, decizia politica de FUZIUNE, a congreselor celor doua partide, trebuie luata. (…) Cel mai tarziu 1 septembrie, daca s-ar putea si mai devreme si eu cred ca se poate mai devreme. Dar, repet, – trebuie sa discutam si cu colegii nostri – decizia politica a congreselor trebuie luata, cu un statut nou, al noului partid”, a spus presedintele PDL, citat de Mediafax.

El a mentionat ca, dupa decizia politica, vor urma demersurile juridice de inregistrare a noului partid.

Citeste si: IOHANNIS: FUZIUNEA cu PDL s-ar putea finaliza in 2016

“Sa nu uitam, chiar si ultimului partid care s-a inregistrat i-au trebuit vreo cinci luni. Cand se termina Congresul PNL se intra in vacanta judecatoreasca, parcursul dureaza. Indiscutabil, ne-am inteles de prima data ca pe parcursul precampaniei, 1 septembrie, pana dupa campanie nu ne vom ocupa de amenajari interioare intre structurile noastre si ale lor, ci de campania electorala”, a spus liderul PDL.

“FUZIUNEA este gata cand esti inregistrat in registrul partidelor politice si acest lucru dureaza, dar decizia politica este cea importanta”, a mai spus el, subliniind ca se asteapta ca aceasta decizie politica de fuziune sa aiba loc pana in 1 septembrie.

Citeste si: Marian Petrache: PNL si PDL trebuie sa creeze un mare partid de dreapta. Iohannis vine cu un proiect pe 10 ani

VASILE BLAGA a precizat de asemenea ca statutul viitoarei formatiuni este “in proportie de 90 la suta gata” si ca lucrul la “Programul pentru Romania” este intr-o faza avansata.

Blaga a mai spus ca “absolut niciunul” dintre liderii PDL nu se opune FUZIUNII cu PNL, decizia legata de fuziune fiind luata in unanimitate in Colegiul Director al partidului.

Sursa foto: stiripesurse.ro