VASILE BLAGA despre negocierile PDL-PNL: Joi veti avea un raspuns despre statut, nume, imn si sediu

Presedintele PDL, VASILE BLAGA, a anuntat ca joi va da un raspuns cu privire la NEGOCIERILE PDL-PNL, si anume la problemele legate de statut, de nume, imn, sediu etc. “Maine (nn joi) veti avea RASPUNS, mai avem inca o runda de discutie maine, o sa aveti raspuns si la nume, si la imn, si la sediu la toate problemele pe care le-am prezentat in statut, in care am pus un accent deosebit in conturarea politicii de aparare a statului de drept, o sa aveti toate raspunsurile acestea”, a declarat VASILE BLAGA miercuri, inainte de sedinta BPN a partidului, informeaza Agerpres. 

In presa au circulat, in ultima perioada, zvonuri potrivit carora partidul rezultat in urma fuziunii celor doua formatiuni ar urma sa se numeasca PNL. Insusi liderul liberal KLAUS IOHANNIS a lansat, in urma cu cateva saptamani, aceasta varianta ca fiind posibila.  Pe 26 iulie a fost convocat un CONGRES comun PNL-PDL pentru a se lua decizia politica a FUZIUNII. 

CITESTE SI: Noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL 

Cat priveste numarul de prim-vicepresedinti, VASILE BLAGA a spus ca deocamdata se discuta “de o perioada tranzitorie”. “Adica deocamdata la noi sunt sase, dar asta este pentru o perioada tranzitorie”, a afirmat VASILE BLAGA. Referitor la PROTOCOLUL de alianta cu Forta Civica, liderul PDL a spus ca discutiile sunt avansate si ca, probabil, luni se vor incheia.

In ceea ce priveste numirea lui SERGIU DIACOMATU, fost membru al Partidului Miscarea Populara, la conducerea PNL Sector 1, Vasile Blaga a spus ca nu se pronunta deocamdata, pentru ca sunt discutii pe aceasta tema si in interiorul PNL.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: KLAUS IOHANNIS are sanse sa-l bata pe VICTOR PONTA la PREZIDENTIALE 

Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui TRAIAN BASESCU, care vede constructia politica PDL-PNL ca pe “o struto-camila de dreapta”, BLAGA a raspuns: “Nu comentez ceea ce spune domnul presedinte TRAIAN BASESCU, care nu cred ca este foarte fericit ca se realizeaza aceasta constructie”.

Sursa foto: adevarul.ro