VASILE BLAGA: I-am transmis presedintelui varianta pe care PNL o va sustine la ALEGERILE LOCALE

Copresedintele PNL, VASILE BLAGA, cel care a condus delegatia PNL la consultarile de la Cotroceni, a declarat ca el si colegii sai i-au transmis presedintelui Romaniei, KLAUS IOHANNIS, ce varianta vor sustine la ALEGERILE LOCALE de anul viitor.

VASILE BLAGA a punctat  si faptul ca liberalii si-au respectat promisiunile facute la anterioarele consultari si a facut o serie de afirmatii fata de noua lege a finantarii partidelor politice, dar si despre reglementarile privind votul celor din Diaspora la alegerile viitoare.

”Am sa ma refer la primul punct la pachetul de legi privind codul electoral. I-am transmis domnului presesdinte ca ne-am indeplinit promisiunile pe care le-am facut la prima intalnire si in aceasta sapt Senatul poate adopta 3 legi din acest pachet, finantarea partidelor si campaniilor, i-am transm presedintelui punctul nostru de vedere, n-avem observatii si ea poate ajunte in plenul Senatului si miercuri.

CITESTE SI: Concluziile liberalului LUDOVIC ORBAN dupa CONSULTARILE de la COTROCENI 

A doua care poate fi votata e cea a alegerilor locale. I-am transmis ca am mentinut amendamentele noastre, adica in doua tururi, ne vom ridica in plen dar o lege mai buna trebuie si atunci daca va trece varianta primar dintr-un singur tur asta va fi, iar presedintele Consiliului Judetean, acceptam varianta alegerii de catre consilieri.

A treia e cea a partidelor politice, e trimisa in Senat, nu avem nicio observatie. Deci, exista cale libera spre adoptare. In ce priveste legea care sa favorizeze votul in diaspora, noi am depus acest proiect de lege in Parlament, cred ca saptamana viitoare o pot abiorda, suntem adeptii votului alternativ, si PSD la fel. Nu ne deranjeaza 6 luni pentru ca nu stim daca putem declansa mai devreme. Nu avem nimic impotriva. Legea alegerilor generale.

CITESTE SI: CONSULTARI la COTROCENI: DELEGATIA UNPR a ajuns la negocierile cu IOHANNIS. UPDATE 

Am inteles ca pentru ca e singura lege in care nu a fost un membru al PNL dar e aproape finalizata, si acest proiect de lege poate sa ajunga in aceasta sesiune in fata Senatului si a Camerei Deputatilor pentru ca nu vedem niciun impediment ca acest pachet al legilor electorale sa treaca in aceasta sesiune”, a conchis VASILE BLAGA la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: adevarul.ro