VASILE BLAGA: Il felicit pe ANTONESCU, fuziunea i se datoreaza

VASILE BLAGA  a vorbit, miercuri seara, despre mult mediatizata FUZIUNE PDL-PNL. Liderul democrat-liberal sustine ca fara existenta unui mare partid de dreapta, PSD-ul poate deveni pe termen lung un partid STAT, iar meritul principal pentru rapiditatea negocierilor ii apartine lui CRIN ANTONESCU, cel care a aratat o deschidere totala spre o astfel de miscare politica.

“Prima incercare (n.r.- de unificare a dreptei) a fost in 2005, n-a reusit. Daca ne referim la ultimele doua luni, mai ales dupa europarlamentare, cand ne-a fost foarte clar ca separate nu putem invinge acest colos care este PSD-ul, daca nu am fi inceput negocierile nu era bine.

Citeste si: PNL si PDL se vor prezenta in fata electoratului drept ALIANTA CRESTIN LIBERALA. UPDATE

Pe parcurs am vazut o determinare totala, iar reactia pozitiva a romanilor m-a bucurat enorm. Il felicit pe domnul Antonescu. Ne-am intalnit si am vazut o determinare extraordinara de ambele parti.

Eram convins dupa prima sedinta ca nu e bine sa ne oprim doar la o alianta. Si asta pentru ca aliantele sunt facute impotriva cuiva. Mult mai putin au fost facute pentru romani, pentru interesul fiecarui cetatean”, a declarat VASILE BLAGA in cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea Tv.

Presedintele PDL anunta ca prioritatea in a doua parte a lui 2014 este CAMPANIA ELECTORALA pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE care bat la usa. Pentru constructia noului mare PNL se vor face eforturi, incepand cu 2015.

“Nu ne vom ocupa in aceasta perioada, de la Congres pana la turul 2 al prezidentialelor, de alegeri in interiorul noului partid, ne vom concentra pe batalia electorala”, a punctat BLAGA.

Liderul democrat-liberal a tinut, totusi , sa precizeze cand va deveni un tot marele PNL.

“Dupa alegeri, de jos in sus, se va incepe serios constructia noului partid. Termenul limita este 31 iulie 2017, atunci cand este fixat si Congresul noului partid”, a mai spus BLAGA.