Vasile Blaga isi doreste unificarea PDL-ului cu PNL dupa alegerile prezidentiale

Vasile Blaga, presedintele democrat liberalilor, este de parere ca PDL si PNL trebuie sa se alieze sau chiar sa se uneasca dupa alegerile prezidentiale, afirmand ca este nevoie de un partid de dreapta care sa se opuna cu succes PSD.

“Adversarul nostru numarul 1, incepand din 1991, este PSD. Noi am fost in opozitie permanenta cu acest partid, exceptand cele 8 luni nefericite in care am fost la guvernare, dar eu si atunci m-am opus”, a declarat Vasile Blaga prezent in studioul televiziunii publice.

Pe de alta parte, presedintele PDL spune ca partidul sau se bate in prezent cu PNL pentru locul doi pe scena politica si crede in posibilitatea unei noi Aliante D.A., dar nu in prezent.

Citeste si: PNL: PSD revine la comportamentul si practicile partidului-stat din vremea lui Adrian Nastase

“Dupa alegerile prezidentiale cred ca e posibila si ar fi si necesara. Un singur mare partid de dreapta care sa se opuna cu succes PSD, prin unificarea PDL si PNL”, a dezvaluit Blaga ce isi doreste.

“Marea unificare va fi PDL plus PNL. Am mare incredere in colegii mei tineri, care vor conduce partidul in 2017 si discut cu ei. La fel gandesc si foarte multi din PNL”, a mai declarat Vasile Blaga, argumentand ca altfel “greu scoti PSD din 30% tocmai pentru ca a militat intotdeauna pentru dependenta fata de stat”.

Sursa foto: gandul.info