Vasile Blaga, la dezbaterile pe buget: Este bugetul cel mai anti-capital si anti-clasa de mijloc din cate au aparut din 1989

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, in discursul sustinut marti in Parlament la dezbaterile pe buget, ca anul 2014 va fi unul al scumpirilor si falimentelor, afirmand ca intregul buget este construit pentru masinaria de campanie electorala a PSD si PNL, fara o strategie pentru dezvoltarea tarii.

“Este un buget brutal cu mediul de afaceri. Este bugetul cel mai fatis anti-intreprinzatori. Este un un buget pentru masinaria de campanie electorala a PSD si PNL. Bugetul Ponta sta pe doua biruri noi, la fel de odioase ca birurile fanariotilor. Acciza de 7 eurocenti si asa numita taxa pe stalp. Acciza urmareste ca romanii sa fie jecmaniti in orice situatie, este o crima impotriva dezvoltarii acestei tari. Reteta electorala pentru 2014 este clara: bani pentru baroni, bani pentru electoratul captiv al PSD, adica asistatii sociali. Avem de a face cu un buget electoral al masinariei PSD-PNL. Este bugetul cel mai anti-capital si anti-clasa de mijloc din cate au aparut din 1989”, a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a criticat absenta lui Victor Ponta de la dezbaterile din Parlament si a anuntat pichetari la toate prefecturile din tara pe perioada in care au loc dezbaterile. Liderul PDL a tinut sa atraga atentia ca acciza pe carburanti va genera scumpiri care vor scoate din buzunarul fiecarui roman, pe parcursul anului viitor, cate o mie de lei si a etichetat Executivul ca fiind “Guvernul 7 centi”.

Guvernul Ponta nu a oferit o explicatie privind acciza nici pana astazi. Oricate minciuni si diversiuni vor inventa, acciza si taxa pe stalp vor ramane lipite ca un stindard. Guvernul 7 centi, acesta ramane numele. Guvernul 7 centi plus TVA. N-au calculat ca scumpirile vor scoate cate o mie de lei anul viitor din bugetul fiecarui roman. Lispesc strategiile pentru bunul mers al Romaniei. Unde este strategia pe energie, agricultura, master-planul pentru transporturi? PNL este marele absent de la buget, iar liberalismul a fost cu totul izgonit din acest buget”, a mai spus Blaga.

Democrat-liberalul a vorbit si despre bugetul alocat Ministerului Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea, cu peste 30% mai mare, despre care spune ca este unul electoral.

Care este miza reala a acestui buget? Sare in ochi bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale condus de Liviu Dragnea. Procentual, Ministerul Dezvoltarii are cea mai mare crestere de buget, un plus de peste 30%. De ce nu da Guvernul la Sanatate? Sau educatie? Erau prioritati ale USL in campanie.  De ce nu da 34% in plus confinatarii proiectelor europene? Simplu: bugetul lui Dragnea este unul electoral”, a incheiat Blaga.