VASILE BLAGA: Laitmotivul discutiei pe CODUL FISCAL a fost PRUDENTA RESPONSABILA

Copresedintele PNL VASILE BLAGA a declarat joi ca discutia purtata cu liderii coalitiei de guvernare pe tema CODULUI FISCAL a fost una serioasa, iar laitmotivul acesteia a fost ”prudenta responsabila”, el exprimandu-si convingerea ca joia viitoare legea va fi votata cu o larga majoritate si va fi asumata atat de Putere, cat si de Opozitie.

“A fost o discutie foarte serioasa. Saptamana viitoare, joi, credem ca va fi votata si in Camera decizionala aceasta lege. Revotata cu o larga majoritate, nu as spune in unanimitate, ca mai sunt neafiliati, dar ne vom asuma cei din Opozitie si coalitia. (…) Ne-a interesat pastrarea echilibrelor macroeconomice din tara, incadrarea in deficitul de 2% pana la urma. Deci 1,2 cel existent in Pactul fiscal semnat in anul 2012 de Romania si, asa cum spunea colega mea (n.r. — Alina Gorghiu), daca mergem in 2% diferenta sa mearga in investitii. Am fost interesati ca Romania sa nu mai parcurga socuri in timpul crizei economice”, a spus VASILE BLAGA.

CITESTE SI: GORGHIU: DIALOGUL PE TEMA CODULUI FISCAL, UNUL DE RESPONSABILITATE POLITICA

Copresedintele PNL a mai precizat ca este o masura buna aplicarea TVA-ului gradual — 20% de la 1 ianuarie 2016, 19% de la 1 ianuarie 2017. “M-a bucurat si pozitia ministrului Agriculturii, care coincide cu a noastra, adica amanam pana la 1 ianuarie 2017 eliminarea taxei pe stalp, cu exceptia celor din zona constructiilor agricole”, a afirmat VASILE BLAGA.

El a evidentiat si angajamentul pe care Guvernul si l-a asumat de a veni cu bugetul de stat pe 2016 la 15 noiembrie. “Ma bucura si faptul ca Guvernul s-a angajat sa vina cu bugetul la termenul legal de 15 noiembrie. Vom discuta si pe marginea bugetului de stat. De asemenea, exista toate garantiile din partea coalitiei aflate la putere ca aceasta marire a salariilor medicilor se incadreaza in deficitul de 2%, undeva la 1,73 se va ajunge”, a mentionat VASILE BLAGA.

CITESTE SI: DRAGNEA: MODIFICARILE LA CODUL FISCAL ADOPTATE IN FORMA INITIALA DAR INTRODUSE ETAPIZAT

Intrebat de ce aceasta viziune nu a existat inca de saptamana trecuta, Vasile Blaga a spus ca este o diferenta, pentru ca s-a discutat pentru prima data si despre taxa pe stalp.

“A fost nevoie (n.r. de aceasta intalnire) pentru ca in continuare si-au facut calculul si cei de la Putere si au ajuns la o concluzie foarte clara — ca prudenta este necesara pentru a ramane intr-o stabilitate macroeconomica. Discutiile au mers si mai departe si am ajuns la concluzia ca, daca vom avea o crestere economica sanatoasa si spatiul bugetar ne va permite, sa ne indreptam spre reducerea poverii pe forta de munca. Ne-am bucurat ca au fost de acord si cei de la Putere pe acest lucru”, a mai spus liderul PNL.

Sursa foto: realitatea