VASILE BLAGA: Miercuri la ora 17 vom avea o prima discutie cu PNL. Va fi nevoie de un singur mare partid de centru-dreapta

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, dupa sedinta informala a conducerii desfasurata marti la PDL, ca va fi nevoie pe partea dreapta a politicii de un singur mare partid, precizand ca reprezentantii democrat-liberali se vor intalni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o prima runda de negocieri.

Presedintele PDL a precizat ca alaturi de el la intalnirea cu liberalii se vor afla Gheorghe Flutur, Catalin Predoiu, Mircea Hava, Gheorghe Falca si George Scripcaru. PDL va avea tot miercuri, inainte de intalnirea cu liberalii, o sedinta a Biroului Permanent National. 

“Am purtat si trebuie sa avem discutii cu PNL, PNL si PDL fiind primele partide de dreapta. Maine la ora 17 vom avea o prima discutie la Parlament,voi fi insotit de domnul Flutur in prima etapa, de Catalin Predoiu, de trei vicepresedinti ai PDL cu foarte bune rezultate la alegeri”, a spus Blaga.

Citeste si: Antonescu a avut o prima discutie pentru unificarea dreptei

Intrebat daca este dispus sa sustina la prezidentiale un candidat al PNL, Blaga a raspuns: “Niciodata cand pornesti de la nume nu ajungi la vreo concluzie. Hai sa discutam deocamdata sa vedem cum putem gasi o opozitie la acest puternic mamut PSD si apoi vom trece la nominalizari”.

Intrebat daca va discuta si cu PMP, Blaga a raspuns: “Hai sa discutam intai despre principalele formatiuni politice PNL si PDL si apoi suntem deschisi sa se alature si alte forte”.

“Va fi nevoie de un singur mare partid de centru-dreapta, dar lucrurile trebuie facute asa cum trebuie, deocamdata este bine sa ajungem la o alinanta politica. Avem alegeri in 2016, partidele trebuie sa ajunga la astfel de discutii. Lucrurile sunt mai complicate cand vorbesti despre doua partide foarte puternice. Credeti ca partidele sunt ale cuiva? Partidele sunt ale membrilor lor”, a adaugat Vasile Blaga.

Citeste si: Antonescu: Suntem singurul partid care si-a asumat responsabilitateapentru esecul de la alegeri

Si PNL are programata miercuri, de la ora 14.00, o reuniune a Delegatiei Permanente.

Marti, liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, s-a aflat si el la sediul PNL pentru a discuta cu presedintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei in urma scorului inregistrat la alegerile europarlamentare.

Ungureanu a declarat, la finalul discutiei cu Antonescu, ca discutiile pentru coagularea dreptei sunt intr-o faza incipienta si nu este vorba despre fuziuni, facand un apel la liderii politici sa fie “decenti”.