Vasile Blaga nu crede ca USL se va rupe

Ce spune Vasile Blaga despre situatia in care este Adriean Videanu

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca nu crede ca se va rupe USL, deoarece “nu pleaca cainele de la macelarie” si a aratat ca PDL nu va semna o motiune de cenzura initiata de PNL, dar asteapta ca liberalii sa semneze motiunea PDL si nici nu il va sprijini pe Antonescu la prezidentiale. 

“Nu cred ca se va rupe USL (…) Am sa folosesc o expresie a unui coleg liberal din Senat, Puiu Hasotti: nu pleaca cainele de la macelarie”, a afirmat Blaga inainte de sedinta BPN al PDL.

El a spus ca Crin Antonescu de astazi nu este diferit de cel de acum trei saptamani, care era alaturi de Victor Ponta si a votat modificarile la Codul penal in “martea neagra.”

Vezi aici declaratia presedintelui PNL, Crin Antonescu cu privire la viitorul USL

“Cu ce e altfel PNL de astazi decat cel din vara lui 2012, cel care a sustinut masuri de stanga intr-o guvernare de 21 de luni? De aceea, noi asteptam sa semneze motiunea pe care noi am initiat-o si colaborari doar punctuale. Nu vad alte colaborari”, a adaugat Blaga. 

Blaga a aratat ca, daca PDL ar semna o motiune a PNL, ar insemna sa recunoasca practic ca “PNL de dimineata pana seara este altfel”. El a adaugat ca PNL este in continuare la guvernare, are prefecti, secretari de stat, nu doar ministri, dar si structuri in teritoriu jumatate – jumatate cu PSD.