Vasile Blaga: PDL nu-l va sustine pe Crin Antonescu la prezidentiale

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat duminica, la Realitatea TV, ca partidul sau nu il va sustine pe Crin Antonescu in cursa pentru alegerile prezidentiale de anul viitor si a adaugat ca democrat-liberalii nu-i vor oferi sustinere nici lui Victor Ponta.

“Eu nu pot sa-l sustin pe Crin Antonescu. Nici pe el, nici pe domnul Ponta”, a spus liderul PDL, care a insistat pe ideea instabilitatii din USL si a incertitudinii candidatului Uniunii la alegerile prezidentiale.

Invitat la emisiunea Perspectiva, cu Edward Pastia, Blaga a vorbit si despre greselile facute de partidul sau atunci cand s-a aflat la guvernare si care sunt solutiile propuse pentru dezvoltarea Romaniei.

“In primul rand, de departe, necesitatea masurilor luate, chiar si colegii sunt de acord. In al doilea rand, aroganta unor dintre noi atunci cand explicau anumite masuri. Ar fi putut fi luate alte masuri decat in cazul CAS-urilor. In privinta cresterii TVA-ului, n-aveam alta varianta”, a spus Blaga.

El a vorbit si despre solutiile partidului in privinta dezvoltarii viitoare a Romaniei:

“Reducerea fiscalitatii, cea mai mare problema a acestei tari sunt locurile de munca. Cresterea salariului minim, scaderea CAS, scutiri de impozit. Se va crea un minus in prima parte a anului la buget, dar creste sanatos in rest, cu venituri reale.

In al doilea rand, reducerea evaziunii fiscale. Acest guvern isi propune ca incasarile sa fie 33 la suta, mai mic decat si-au propus in 2012…deci ei isi propun sa ajute evaziunea fiscala. Ca sa-si poata plati pensiile si salariile domnii de la Guvern au taiat investitiile. Avem 6 la suta anul viitor, iar noi in cel mai rau an am avut peste 10 la suta.

In al treilea rand, absorbtia fondurilor europene. Ei nu au nicio strategie: nici cea energetica, niciuna nu este pusa la punct”, a mai explicat Blaga, la Realitatea TV.