VASILE BLAGA: Pe CODUL FISCAL cerem SESIUNE EXTRAORDINARA ACUM

Copresedintele PNL VASILE BLAGA a declarat sambata ca PNL solicita convocarea unei SESIUNI PARLAMENTARE EXTRAORDINARE in care sa fie discutata problema CODULUI FISCAL, insa doreste si discutii pe marginea Legii VOTULUI PRIN CORESPONDENTA, singura din Codul electoral care nu a fost adoptata.

“Noi cerem, consecventi pozitiilor noastre, ale PNL, sa vina in Parlament intr-o sesiune extraordinara, ocazie cu care sa discutam si Legea VOTULUI PRIN CORESPONDENTA, ca este restanta, asumata si de Ponta, dar si de noi, la discutia de la Cotroceni. Sa ne convinga, dar mai ales sa ii convinga pe romani, ca ARE SPATIU FISCAL, ca ia masurile implementarii Codului fiscal si nu este nicio problema. O discutie in plus pentru lamurirea situatiei nu supara pe nimeni, dar el (Ponta – n.r.) fuge de lucrul acesta pentru ca stie ca nu are solutii. Pe CODUL FISCAL cerem acum (sesiune de extraordinara – n.r.), pe Legea votului prin corespondenta tot cerem si raspunsul il stiti: niciunul. Si este restanta dupa doua intalniri de la Cotroceni in care ne-am angajat toate fortele politice din Parlament ca promovam toate legile care tin de Codul electoral si numai asta a ramas”, a afirmat Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, potrivit Agerpres.

In privinta unei eventuale asumari a raspunderii Guvernului pe Codul fiscal, copresedintele PNL a spus ca si aceasta decizie ar insemna tot CONVOCAREA PARLAMENTULUI, “si asta ar fi o dezbatere macar”, dar ca pe acest document este necesara o dezbatere profunda.

CITESTE SI: GORGHIU: EXCLUD ideea unei asumari de raspundere a Guvernului. Este un SANTAJ RIDICOL al lui Ponta

“Dar eu cred ca va trebui sa fie din nou o dezbatere larga, in comisiile parlamentare (pe Codul Fiscal – n.r.), in comisiile de specialitate, in plenul celor doua Camere, astfel incat ii spunem din nou: au mai trecut cateva luni de zile de cand ai venit prima data cu aceste propuneri, ce ai facut de atunci? Nimic. E drept ca a avut problemele pe care le-a avut, a plecat din tara, dar asta nu intereseaza pe romani. Pe romani ii intereseaza sa nu punem in dificultate MACROSTABILITATEA ECONOMICA – si nu o spun eu, PNL, o spune Banca Nationala, o spune Consiliul Fiscal, o spune toata lumea – castigata cu truda si cu mari sacrificii din partea romanilor”, a aratat Vasile Blaga.

Copresedintele PNL a sustinut ca EVAZIUNEA FISCALA in Romania este la 16% din Produsul Intern Brut si ca, daca aceasta ar fi redusa la 14%, ar exista spatiu fiscal pentru a se aplica Codul fiscal in forma adoptata deja.

“Ponta isi mentine AROGANTA care il caracterizeaza de mai bine de trei ani de cand este in fruntea Guvernului si iata ca acum crede ca va castiga puncte, crede ca va mai spala din imaginea terfelita – el si-a terfelit-o prin actiunile zilnice – punand intre romani si domnia sa Codul fiscal. (…) Evaziunea fiscala este la 16% din PIB. Daca ar reduce la 14% evaziunea fiscala, ar avea spatiu fiscal pentru a aplica Codul fiscal. I-am cerut dlui prim-ministru Ponta sa treaca la restructurarea companiilor de stat cu pierderi, pentru ca, daca va uitati la primii 10 datornici la stat, patru sunt cei cu capital de stat”, a sustinut Vasile Blaga.