VASILE BLAGA: Romania trebuie sa fie pregatita pentru valul de refugiati

Copresedintele PNL VASILE BLAGA a declarat vineri, la Poiana Brasov, in legatura cu decizia Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de a debloca peste 6.000 de posturi, ca Romania trebuie sa fie pregatita sa faca fata valului de refugiati. 

‘Romania poate avea atata Politie si Jandarmerie cat poate suporta bugetul de stat. Nu cred ca de maine dimineata vor incepe aceste angajari, sa vedem cum evolueaza lucrurile (…) Posturile au fost deblocate (…) Romania trebuie sa se pregateasca pentru orice, cum trebuie sa se pregateasca pentru a avea, la o adica, solutii pentru un numar mare de refugiati’, a declarat VASILE BLAGA. 

Liderul PNL a adaugat ca felicita Presedintia si pe ceilalti factori de decizie care nu au avut reactii extreme in cazul crizei refugiatilor. ‘Felicit Presedintia si pe toti factorii decidenti care nu au procedat ca si altii si sa ridice garduri de sarma ghimpata la frontiera, pentru ca suntem in secolul 21, suntem state ale Uniunii Europene si nu acestea sunt solutiile (…). 

CITESTE SI: BASESCU il contrazice pe IOHANNIS: UE nu ne poate OBLIGA sa primim REFUGIATI

Pozitia noastra e clara, noi, PNL o sustinem, dar pana la urma nu e pe consens, ci pe vot si s-ar putea sa fim nevoiti sa facem fata la solicitari mult mai mari decat cele de pana acum si asta inseamna foarte multa pregatire, sigur cu suportul european UE (…) Nu se pune problema doar sa manance si sa-i cazezi pe cei care vin in tara, intr-un centru de refugiati stau o luna, doua, dupa care trebuie sa fie integrati, (…) deci sunt multe lucruri de rezolvat pentru care, trebuie sa recunoastem, nu suntem pregatiti si nici nu a existat o politica unitara a Uniunii Europene’, a spus VASILE BLAGA, dupa sedinta Colegiului Director National al PNL, desfasurata la Poiana Brasov. 

CITESTE SI: IOHANNIS DESPRE REFUGIATI: ESTE POSIBIL SA PRIMIM O COTA DE REFUGIATI MAI MARE DECAT NE-AM OFERIT NOI

Guvernul a aprobat suplimentarea schemei de personal la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu maximum 6.400 de posturi “in perspectiva unor eventuale evolutii care vor solicita efective sporite ale MAI”, a anuntat, zilele trecute purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota. 

“Asta nu inseamna ca se angajeaza. In perspectiva unor eventuale evolutii care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat conditia pentru a putea fi angajati cand va fi nevoie, intrucat altfel ar fi urmat o procedura legislativa greoaie. Or, daca ne vom afla intr-o situatie de criza sa fim capabili sa actionam rapid”, a precizat purtatorul de cuvant. 

Sursa foto: realitatea