VASILE BLAGA: Vom participa la discutiile cu delegatia FMI impreuna cu PNL

VASILE BLAGA, presedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat luni ca PDL si PNL vor participa impreuna la discutiile care vor avea loc cu membrii delegatiei Fondului Monetar International (FMI), in ciuda faptului ca aceste formatiuni politice au fost invitate separat.

„Vom participa impreuna cu PNL la discutiile cu FMI, ei ne-au chemat separat ca partide de opozitie, dar o sa le trimitem scrisori in acest sens. Suntem decisi sa punem umarul la aceasta constructie serioasa pentru Romania. Deciziile au fost luate in unanimitate, a fost o singura abtinere asupra termenului de fuziune”, a declarat VASILE BLAGA.

Citeste si: PDL a votat in Colegiul Director fuziunea cu PNL

“Lucram intr-o alianta practic, de astazi grupurile parlamentare vor lucra impreuna, am stabilit si pasii urmatori, vom lucra in comisii paritare, cea mai importanta sarcina fiind cea care va lucra la proiectul pentru Romania. Vom avea un singur candidat, e adevarat. Vrem sa construim o dreapta unita. Am stabilit de asemenea o comisie care sa lucreze la statut, discutam despre statutul unui mare partid.

Citeste si: VICTOR PONTA: Vom avea discutii cu liderii PP-DD. Am putea face si o alianta la nivel de Parlament 

Am adaugat si o comisie pentru Justitie si intarirea statului de drept. Ele vor lucra de saptamana aceasta ca si cum ar fi ale aceluiasi partid. PNL trebuie sa-si anunte oficial pe cel care va intra in competitie, dupa aceea urmam sondajele. Sunt puncte multe importante, in primul rand respectarea parcursului euroatlantic al Romaniei, modul in are vedem viitorul economic, toate sunt importante”, a mai spus VASILE BLAGA.

 Sursa foto: realitatea.net