VASILE DANCU: O perioada din mandatul meu in GUVERNUL NASTASE am fost un fel de CIUCA BATAILOR

“O perioada din timpul in care am fost MINISTRU IN GUVERNUL NASTASE am fost, oarecum, și CIUCA BATAILOR”, a sustinut vicepremierul VASILE DANCU, intr-o emisiune televizata, relateaza B1.

”O perioada din acel mandat am fost, oarecum, un fel de ciuca batailor. Au considerat ca pe acel portofoliu al meu, de comunicare, ma ocup neaparat de MANIPULARE și mi-a trebuit o perioada pana am inceput sa lucrez la TRANSPARENTA, la LIBERUL ACCES LA INFORMATII, sa-mi demonstrez buna credinta, cu opozitia, cu ONG-urile. Sigur ca, pana la urma, a fost o experienta foarte buna pentru un individ care se ocupa de studiul societatii, a cunoaște puterea pe dinauntru inseamna un lucru important pentru cel care vrea sa intelaga cum functioneaza societatea, dar, in rest, a fost un cost un pic cam mare”, a sustinut Ministrul Dezvoltarii Regionale.

Dancu a facut o comparatie intre PRESA de la inceputul anilor 2000 și cea din 2015.

CITESTE SI: VASILE DANCU: SPERAM CA PANA IN VARA SA TERMINAM UN PACHET DE MASURI PE CODUL ADMINISTRATIV

”Presa facea și atunci o cenzura destul de importanta dupa parerea mea, chiar daca, din afara, lumea spunea continuu ca Adrian Nastase, de exemplu, a cumparat presa, ca a dominat presa, ca a controlat presa, nu era adevarat. Dinauntru se vedea altfel, era un control destul de consistent al presei pentru ca atunci presa conta. Presa avea audienta mare, presa atunci era un criteriu foarte important. Acum, presa conteaza, dar presa, astazi, este mult mai diversificata. La ședintele de guvern, cand unii dintre colegi vedeu ca ma duc spre scaunele lor se uitau in alta parte, pentru ca nu era foarte simplu atunci sa mergi la presa și sa dai seama de ceea ce se intampla. Pe de alta parte, mi s-a parut ca atunci aveam și multe personalitati, jurnaliști, lideri jurnaliști. Acum avem mai putini, presa s-a diversificat foarte mult pe orizontala, controlul este mult mai de detaliu asupra politicienilor, prin retelele de socializare mai ales, dar exista”, a mai afirmat proaspatul vicepremier.

Sursa foto: psnews