Vasilescu, BNR: Imprumutul luat de Ioana Basescu nu este un caz singular

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat luni, ca imprumutul luat de Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, nu este un caz singular si a aratat ca sunt sute de astfel de credite acordate in primele noua luni din 2013 de bancile din Romania.

Potrivit lui Vasilescu, citat de Adevarul, bancile de stat si private din Romania au acordat, numai in primele noua luni ale lui 2013, un total de 323 de credite de peste un milion de euro catre persoane fizice.

Vasilescu a mai spus ca, in cazul CEC Bank, desi valoarea maxima a creditului pentru achizitionarea de terenuri este de 700.000 de euro, totusi banca poate face si exceptii in functie de nivelul garantiilor si de venituri, a lamurit consilierul lui Mugur Isarescu.

“Se fac doua oferte de la oferta standard, nu in functie de numele solicitantului, ci in functie de nivelul garantiilor si al venitului”, a precizat Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a mai aratat ca imprumuturile care depasesc suma de 700.000 de euro, dar nu 2,5 milioane de euro, ajung spre aprobare pe masa Consiliului Director, acesta fiind condus de Radu Ghetea, presedintele CEC Bank.

Daca imprumutul este mai mare de 2,5 milioane de euro, acesta ajunge in Consiliul de Administratie, condus tot de Radu Ghetea. “Singura masura pe care o putea lua BNR daca constata ca un credit nu este bine garantat, obliga banca sa provizioneze acest credit”, a adaugat Vasilescu.

Foto: Romania Libera